Extra waarborg natuurkrachten

De aanvullende waarborg ‘natuurkrachten’

Staat je wagen ook buiten op straat, onafgeschermd voor ruw onweer & mogelijke stormen? Heb je al schade aan je wagen geleden door een vallende tak tijdens zwaar stromweer?... Het zal je maar overkomen, en net daarom kun je je beschermen tegen de mogelijke schade aan je voertuig tengevolge van natuurkrachten. Hiervoor kun je je verplichte BA Autoverzekering uitbreiden met de aanvullende waarborg ‘natuurkrachten’.

Wat verstaat men onder ‘natuurkrachten’?

Met natuurkrachten wordt bedoeld ‘het plotselinge optreden van krachten die niet of nauwelijks te bedwingen zijn’. In gewone woorden omvat dit: een plotse hagelbui, een overstroming, stormschade, vallende bomen, bliksem, een steen- of sneeuwlawine of een aardbeving. Een volledige invulling kun je steeds terugvinden in de bijzondere voorwaarden van je autoverzekering.

Let wel !

  • Er moet een oorzakelijk verband zijn tussen het fenomeen ‘natuurkracht’ en de oorzaak van het ongeval om de opgelopen schade vergoed te krijgen. Met andere woorden, het slippen van een wagen op een glad wegdek zit niet opgenomen in deze waarborg omdat er geen rechtstreeks verband is tussen de natuurkracht en het ongeval.
  • Indien er in de contractuele voorwaarden een vrijstelling (franchise) staat opgenomen, zul je deze zelf ten laste moeten nemen.

De aanvullende waarborg ‘natuurkrachten’ maakt bij de meeste verzekeringsmaatschappijen deel uit van de Mini Omniumverzekering en de volledige omniumformule (Full Omniumverzekering).

Doe je voordeel !

Wil je weten hoeveel je (toekomstige) premie autoverzekering met aanvullende waarborg ‘natuurkrachten’ (en/of andere) bedraagt en welke invulling deze heeft? Maak meteen online de berekening en ontdek welke premie– en waarborgverschillen er zijn tussen de verscheidene verzekeraars.

Autoverzekering: andere aanvullende waarborgen

 

 
Bespaar op