Autoverzekering berekenen

Via Verzekeringen.be kun je zelf gratis en online, en volledig vrijblijvend de beste prijs voor je autoverzekering berekenen en vergelijken bij de belangrijkste autoverzekeraars (via direct writers, een bank of een onafhankelijke verzekeringsmakelaar) in België.

 

Klik op "Bereken meteen je autoverzekering" om de beste prijs voor je autoverzekering te berekenen, vergelijken en simuleren.
Gratis, online & in enkele minuten ontdek je wat de voordeligste autoverzekering is voor jouw situatie en bij wie.

Voor welke verzekeringsmaatschappijen kun je een autoverzekering berekenen en vergelijken?

Méér informatie over deze verzekeraars vind je op verzekeraars die actief zijn op Verzekeringen.be

Hoe verloopt de berekening van de autoverzekering berekenen?

In slechts vier stappen en minder dan vijf minuten worden alle gegevens opgevraagd die noodzakelijk zijn om de prijs voor je autoverzekering te berekenen bij alle aanwezige autoverzekeraars. Eenmaal de prijzen zijn berekend, kun je doorklikken naar het detail van iedere autoverzekering waar je bovendien meerdere simulaties kan maken (o.b.v. de waarborgen). Zo kun je eenvoudig nagaan welke de goedkoopste autoverzekering is en het best aansluit bij je behoefte.

Goed om weten: alle gegevens (de prijs, de vrijstellingen en de waarborgen o.a. omnium) die wij opvragen, zijn nodig om alle aspecten van je autoverzekering te berekenen bij minstens 1 van de betrokken partijen. Ter verduidelijking: een welbepaalde vraag kan gesteld worden omdat één van de betrokken autoverzekeraars dit (als enige partij) als een voorwaarde opneemt om de juiste prijs te kunnen berekenen. Bijgevolg verschijnen er soms toegevoegde vragen in functie van een voorgaand antwoord.

Hoe kan je snel jouw berekening maken?

Heb je in het verleden al eens een berekening voor je autoverzekering (of andere verzekering) gemaakt op Verzekeringen.be of Eccent.be, dan kun je rechts bovenaan meteen inloggen.

Je kan ook tijd winnen door minstens één van de volgende gegevens bij de hand te nemen:

  • de uitgiftedatum (maand/jaar) van je rijbewijs;
  • de bonus-malus van je huidige autoverzekering (deze kun je terugvinden op je laatste premiebericht);
  • je inschrijvingsbewijs voor de selectie & inverkeersstelling (maand/jaar) van je auto;
  • de vervaldatum (dag/maand) van je huidige autopolis;
  • indien het geval, de tijdstippen (maand/jaar) van je schadegevallen tijdens de laatste 5 jaren (= schade-attest).

 

 
Bespaar op