Ongeval niet in fout

Heb je zonet een ongeval gehad, maar was je niet in fout? Wat gebeurt er dan allemaal in de praktijk?

Wat moet je doen bij een ongeval?

Wanneer je een ongeval in fout of niet in fout hebt voorgehad, is het steeds belangrijk om de volgende stappen te ondernemen om alles in goede banen te leiden:

  1. Check of er gewonden zijn
  2. Verzamel zoveel mogelijk feiten over het ongeval (neem duidelijke foto’s van de situatie, de positie van de auto’s, de schade aan de auto’s, de staat van het wegdek…)
  3. Vul samen met de tegenpartij het aanrijdingsformulier in
  4. Voorzie steeds de nodige spullen in jouw auto (fluorescerende vest, europees aanrijdingsformulier, EHBO-kit…)
  5. Meld het ongeval aan jouw autoverzekeraar om de schaderegeling in gang te zetten

Meer details vind je in ons stappenplan voor wat je moet doen na een ongeval.

Wanneer ben je niet aansprakelijk voor het ongeval?

Wanneer je het ongeval niet hebt veroorzaakt en niet verantwoordelijk bent voor de geleden schade, ben je niet aansprakelijk voor het ongeval. Je zal dan een schadevergoeding ontvangen via de BA autoverzekering.

Welke autoverzekeraar jou vergoedt, hangt af van de regeling die tussen beide autoverzekeraars werd getroffen. Indien er een RDR-regeling (Reglèment Direct / Directe Regeling) geldt, zal hoogstwaarschijnlijk jouw eigen verzekeraar de schade vergoeden. Indien er geen RDR-regeling van toepassing is, zal de verzekeraar van de tegenpartij de schade vergoeden.

Autoverzekering vergelijken

Door je autoverzekering te vergelijken, kun je tot wel honderden euro’s per jaar besparen. Via Verzekeringen.be kan je in slechts 5 minuten de beste prijs voor je autoverzekering berekenen.

Autoverzekering vergelijken