Full-omnium autoverzekering

Full-omnium autoverzekering

Je hebt een nieuwe auto gekocht en wilt die uiteraard zo goed mogelijk beschermen. Daarbij is de full-omnium verzekering zowat de meest complete verzekering die je kunt afsluiten voor jouw nieuwe wagen.

Welke informatie vind je hieronder terug:

Wat is een full-omnium autoverzekering?

De full-omnium formule wordt ook wel de 'all risk formule' genoemd. Die biedt namelijk de meest comfortabele (ruime) dekking. Deze formule bundelt met andere woorden de verplichte BA Autoverzekering en alle mogelijke individuele aanvullende waarborgen.

Full-omnium versus mini-omnium autoverzekering

De full-omnium onderscheidt zich ten opzichte van de mini-omnium autoverzekering door de opname van de aanvullende waarborg ‘eigen schade’. Die bepaalt dat je ook verzekerd bent voor de zogenaamde ’eigen schade‘ ofwel de materiële schade aan je voertuig door eigen (onopzettelijk) toedoen. Bijvoorbeeld door een andere automobilist of zwakke weggebruiker aan te rijden, door tegen een voorwerp of een geparkeerde wagen aan te botsen enzovoort. Bovendien dekken de meeste full-omnium autoverzekeringen ook de beschadiging van je wagen door vandalen.

Net zoals dit van toepassing is bij de mini-omnium, zijn de opties van de wagen ook verzekerd op voorwaarde dat deze mee opgenomen werden in je polis autoverzekering. Hetzelfde geldt voor de kosten van het takelen, herstellen en stallen van de wagen (weliswaar met een limiet).

Prijs full-omnium autoverzekering

Ben je ook benieuwd of je nu te veel betaalt voor je full-omnium? Maak dan snel de berekening en vergelijk minstens 75% van alle autoverzekeraars.

Bereken de kostprijs full omnium
 
{{'auto.mini.title' | translate}}
{{ci1Ctrl.init(_carNewOfferMini_WAR_verzekeringenportlet_fm)}}