BA Paardenverzekering

Als eigenaar van een paard wil je uiteraard niet voor de kosten opdraaien die jouw geliefde viervoeter aan anderen kan toebrengen. In dat geval is het aangeraden om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Welke informatie vind je hieronder terug:

Wat is een BA paardenverzekering?

Een BA paardenverzekering vergoedt de materiële en lichamelijke schade die jouw paarden aan derden hebben veroorzaakt. Een BA paardenverzekering is bij verschillende verzekeraars pas nodig van zodra je meer dan twee paarden hebt omdat ze in de familiale verzekering meestal dekking bieden tot twee paarden.

Wat dekt een BA paardenverzekering?

Zoals reeds meegegeven dekt de BA paardenverzekering alle schade die de paarden aan derden hebben veroorzaakt. Bij sommige verzekeraars zijn ook de vervoerde personen en gespannen mee verzekerd. Vraag bij jouw verzekeraar of verzekeringsmakelaar naar de dekkingen en uitsluitingen.

Moet ik een aparte paardenverzekering afsluiten?

Bij de meeste verzekeraars dien je geen aparte BA paardenverzekering af te sluiten indien je maximaal 2 paarden hebt. Die paarden zijn dan in jouw BA familiale verzekering gedekt. Indien je meer dan 2 paarden wilt verzekeren, is het aangeraden om een aparte BA paardenverzekering af te sluiten.

Wat kost een BA paardenverzekering?

De prijs van een paardenverzekering verschilt van maatschappij tot maatschappij. Je kan dus best contact opnemen met de verzekeraar of verzekeringsmakelaar om de prijs van jouw paardenverzekering te ontdekken. Informeer ook zeker naar de dekkingen én uitsluitingen van de verzekering.