Allianz verzekeringen

Allianz Belgium N.V. is niet alleen de voornaamste operationele dochteronderneming in België van de groep Allianz, maar ook één van de belangrijkste spelers op de Belgische markt voor verzekeringen en andere financiële producten. Als dochteronderneming van de groep Allianz vindt ze onderdak bij één van de wereldleiders op het terrein van verzekeringen, activabeheer en bankactiviteiten. Om te voldoen aan de waarden die worden gedefinieerd vanuit de Allianz groep, moet Allianz verzekeringen iedere dag werk maken van doorzichtige, secure en performante aanpak van haar activiteiten. Deze aanpak staat centraal om de belangen van de klanten, de professionele makelaars en de aandeelhouders te kunnen bevredigen.

Wie is Allianz?

Allianz heeft een ontzettend lange historiek in België met aan de basis vier maatschappijen die het huidige Allianz verzekeringen in België vorm geven: de Antwerpse verzekeringsmaatschappij Compagnie d’assurance de L’Escaut (ook wel L’Escaut / De Schelde genoemd) (1821), de Duitse verzekeringsmaatschappij Allianz (1890), de Brusselse verzekeraar Assubel verzekeringen (1904) en het Brusselse bijkantoor van de Parijse verzekeraar Assurances Générales de Paris, kortweg AGF verzekeringen (1913).

Door de decennia heen zijn de vier verzekeraars gegroeid in omvang en het eerste belangrijke feit in de vorming van de groep speelt zich af 1990 met de overname van L’Escaut / De Schelde (op dat ogenblik onderdeel van de Britse groep Prudential) door AGF, gevolgd door de overname van Union Fénix België.

In 1994 benadert het Franse moederhuis van AGF Belgium Assubel en neemt deze over. Zo ontstaat de groep AGF Belgium + L’Escaut/De Schelde + Union Fénix. Deze laatste fuseert in 1995 met AGF/L’Escaut – AGF/De Schelde.

Nadat het moederbedrijf Allianz in 1998 de Franse groep AGF heeft overgenomen, wijzigt de naam van de Belgische afdeling naar AGF Belgium om in 2007 te veranderen naar het huidige Allianz verzekeringen.

In 2012 heeft Allianz de verzekeringsactiviteiten van Mensura overgenomen nadat deze laatste was ontstaan uit de activiteit arbeidsongevallen die in 1998 met de overname van AGF door Allianz de groep had verlaten onder de naam Assubel-OA (nu dus Mensura).

Bron: de historiek van Allianz verzekeringen

Heb jij nog een polis lopen bij een verzekeringsmaatschappij die inmiddels werd overgenomen maar je weet niet door wie? Bekijk dan welke verzekeringsmaatschappij vandaag jouw polis beheert.

Welke verzekeringen biedt Allianz aan?

Schadeverzekeringen (o.a. een familiale verzekering, bijstandsverzekering, allianz autoverzekering…), levensverzekeringen (sparen & beleggen), maar ook verzekeringen voor zelfstandigen & KMO’s en grote ondernemingen.

Wat zijn de actuele prijzen of promoties?

Ben je op zoek naar een verzekering en wil je je voorafgaand even oriënteren? Klik dan op de knop de beste prijs voor je verzekering berekenen en simuleren. Na een korte vragenlijst worden de prijzen onmiddellijk online berekend en krijg je meteen een offerte verstrekt.

Prijs verzekeringen vergelijken

Tip: hierbij vind je een overzicht van alle lopende promoties van particulieren verzekeringen.

Waar kun je de verzekeringen van Allianz verkrijgen?

Uitsluitend via het kanaal van de onafhankelijke verzekeringsmakelaar. Heb je nog geen makelaar, gebruik dan onze zoekmodule om een makelaar in je buurt op te zoeken.

Allianz verzekeringen – hoofdzetel

  • Adres: Lakensestraat 35, 1000 Brussel
  • Tel: 02 214 61 11
  • Web: https://www.allianz.be
  • Rekeningnummer (IBAN): rekeningnummer Allianz verzekeringen
  • Verzekeringsonderneming toegelaten onder code 0097