Motorverzekering

Net zoals bij de autoverzekering beschermt de BA motorverzekering je bij schade die je eventueel aan derden zou kunnen berokkenen. Bovendien is ze wettelijk verplicht in België zodra je met je motor de openbare weg op wil.

Prijs motorverzekering vergelijken

Wat is een motorverzekering?

Een BA motorverzekering is vergelijkbaar met de BA autoverzekering. Deze verzekering komt tussen bij schade die je hebt veroorzaakt aan derden. Dat kan gaan om materiële schade aan een voertuig of een eigendom, of lichamelijke schade aan derden.

Let op: de BA motorverzekering komt niet tussen bij eigen lichamelijke schade of materiële schade aan jouw motor. De lichamelijke schade wordt wel vergoed indien je beschikt over een bestuurdersverzekering.

Welke motorverzekering afsluiten?

Je kan voor jouw BA motorverzekering aanvullende waarborgen afsluiten om jouw motor beter te beschermen. Die aanvullende waarborgen komen vaak in pakketvorm voor onder de naam omniumverzekering.

Mini Omnium

De mini omnium omvat de verplichte BA motorverzekering en in de meeste gevallen de dekking brand en diefstal. Sommige verzekeraars verruimen deze waarborg met glasbreuk (*), schade veroorzaakt door natuurkrachten en schade door aanrijding met een dier. Ook de toebehoren van je motorfiets (koffer, windscherm..) zijn in principe inbegrepen.
(*) Onder glasbreuk wordt verstaan : koplampen, achterlichten en achteruitkijkspiegels.

Full Omnium

De full omnium bevat dezelfde dekkingen als de mini omnium, maar zal ook tussenkomen wanneer je zelf aan de basis ligt van de schade. In sommige gevallen vergoedt deze verzekering zelfs meer en wordt ook je uitrusting vergoed waaronder jouw helm, jas, laarzen, handschoenen en broek.

Tip: informeer ook altijd even bij je verzekeringsmakelaar naar de voordelen van het combineren van de auto- en motorverzekering. Vaak worden er behoorlijke kortingen toegekend wanneer je tegelijk een auto– en motorverzekering afsluit bij dezelfde verzekeringsmaatschappij.

Hoe kan je jezelf en jouw motor nog beter beschermen?

Je kan jouw motorverzekering of scooterverzekering nog verder uitbreiden met een aantal bijkomende verzekeringen om jezelf en jouw motor beter te beschermen.

Bestuurdersverzekering

Stel dat je betrokken bent bij een ongeluk met je motor. Erger zelfs, uit onderzoek en/of getuigenissen blijkt dat je ook nog eens verantwoordelijk bent. Bovendien ben je zelf gekwetst, kun je bepaalde tijd niet gaan werken en is de kans reëel dat je een blijvende invaliditeit overhoudt. Wat nu? Kan ik hiervoor terugvallen op mijn BA motorverzekering?

Het antwoord is neen. De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid vergoedt de schade aan derden en de passagiers van je motor, maar niet van jezelf (bij ongeval in fout). Om je daartegen te beschermen heb je, net zoals dat het geval is bij de autoverzekering, een verzekering nodig die je als bestuurder van een motor beschermt tegen de zelf opgelopen lichamelijke schade, kortweg de bestuurdersverzekering motor.

Rechtsbijstandsverzekering

De rechtsbijstandsverzekering beschermt jouw belangen wanneer een gebeurtenis aanleiding heeft gegeven tot een situatie waardoor je schade hebt geleden of schade hebt veroorzaakt.

Pechverhelping

De pechverhelping motor is een aanvullende verzekering die bij pech of technische problemen ervoor zorgt dat je onmiddellijk hulp krijg in binnen- en buitenland.

Welke is de beste motorverzekering?

Dat hangt af van persoon tot persoon. Iedere persoon bepaalt namelijk zelf wat een goede motorverzekering is. Net zoals met een auto moet je eerst zelf nagaan welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn (dekking brand, dekking eigen schade, lichamelijke vergoeding bij ongeval in fout…). Zodra je dat hebt beslist, kun je eenvoudig een vergelijking maken om de beste prijs voor je motorverzekering te kennen.

Hoeveel kost een motorverzekering?

Benieuwd wat voor jou de beste motorverzekering is? Je kan eenvoudig je motorverzekering vergelijken en de beste prijs bij verschillende motorverzekeraars ontdekken. Via onderstaande knop kan je je motorverzekering berekenen en beschik je in geen tijd over de beste prijzen.

Prijs motorverzekering vergelijken