Cyberverzekering voor ondernemers

Cyberaanvallen, data leaks, … het komt steeds vaker voor. Voor bedrijven zijn er heel wat online risico’s. Gelukkig kan je jezelf en je bedrijf beschermen! Lees hier alles over de cyberverzekering voor ondernemers. Vraag vandaag nog je offerte aan.

  • Vraag in 2 minuten een gratis offerte aan.
  • Een verzekering op maat door persoonlijke begeleiding.
  • Geniet van het beste aanbod op de markt.
Landingspagina Auto
Join The Club

Join the club.

Zoveel mensen simuleerde een premie vorige maand.

Beste Van Het Beste

Alleen het beste.

Krijg persoonlijk advies van onze experts.

Prijs kwaliteit

Beste prijs/kwaliteit.

Geniet van een uitgebreide dekking voor een voordelige prijs.

Offerte aanvragen

Stap 1 van 2

Bij wie vragen wij offertes op voor je cyberverzekering?

Wij vragen voor jou offertes op bij Hiscox & Chubb

Wat is een cyberverzekering voor ondernemers?

Een goede website is essentieel voor een goed bedrijf. Gegevens bewaren, conversies monitoren en verbeteren, je producten verkopen, gerichte marketing strategieën opstellen, … noem het maar op. Zo handig online!

Maar de online wereld is niet zonder risico’s. In plaats van je deur goed op slot te doen, moet je zien dat al je data en je code goed bewaakt is. En hoe goed we die ook beschermen, steeds meer bedrijven worden het slachtoffer van cyberaanvallen. Zo nemen hackers de software van bedrijven over waardoor ze niet meer kunnen werken, of stelen ze gevoelige data van klanten. Sommige eisen hoge bedragen losgeld voor ze de software terug doen werken.

Met een cyberverzekering stel je jezelf gerust dat je voor de grootste risico’s gedekt bent. Je verzekeraar staat je dan niet alleen bij met financiële en juridische hulp, maar ook met een technische dienst en PR-hulp bij reputatieschade.

Wat dekt een cyberverzekering voor ondernemers?

Systeeminbraak of hacking.

Een cyberaanval, zoals bijvoorbeeld door hacking, op je systemen of data heeft heel wat gevolgen.

  • Financiële gevolgen. Als je systemen enkele dagen niet werken, loop je contracten of verkopen mis. De cyberverzekering komt tussen voor deze omzetderving als gevolg van een onderbreking of ernstige belemmering van de internet- en/of bedrijfsactiviteiten. Zo lijdt je bedrijf niet te ernstig onder een cyberaanval.
  • Opsporen van de oorzaak en alle gevolgen van de cyberaanval onderzoeken. Welke gegevens zijn er verloren, hoe heeft de hacker toegang gekregen tot je systemen, … Je cyberverzekering dekt ook de kosten rond het forensisch onderzoek naar de oorzaken en gevolgen.
  • Hulp bij het op de hoogte stellen van de cyberaanval aan klanten of derden, zoals providers of creditcardmaatschappijen. Dat is niet altijd even evident om te doen en kan ook wat kosten. Denk ook aan bijvoorbeeld extra kosten, zoals het opzetten van een extra klantendienst om je cliënten te ondersteunen als zij ook verlies maken door de cyberaanval. Ook die kosten worden vergoed door je cyberverzekering.
  • Hulp bij reputatieschade door een cyberaanval. Als ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk het vertrouwen in en de perceptie van je bedrijf is. Toch is het soms moeilijk om de juiste aanpak te vinden, zeker online waar een publieke opinie snel gevormd wordt en razendsnel verspreid. Een cyberverzekering helpt je dan ook met professionele PR-specialisten om je reputatie zo snel mogelijk te herstellen.
  • Afpersing. Ja, hackers durven heel wat losgeld vragen voor de vrijgave van je systemen. Wat dan? Je cyberverzekering staat je bij met advies van een erkend security-adviesbureau. Ook het losgeld, mocht je echt geen andere keus hebben, wordt vergoed.

Privacyinbreuken.

Het handige aan online zaken doen is dat je heel wat persoonlijk gegevens kan bewaren om zo beter je doelgroep te definiëren. Al deze gegevens zijn onderhevig aan de privacywetgeving, die best streng kan zijn. Als bedrijf ben je dan ook aansprakelijk als die gegevens niet juist worden gebruikt of gestolen.
Je cyberverzekering dekt de volgende risicio’s:

  • Juridische hulp. Uit een privacylek kan een juridisch onderzoek vloeien; of een derde, zoals een particulier of ander bedrijf, kan je aansprakelijk stellen en een schadevergoeding eisen. Bij dit soort claims, helpt je cyberverzekering je door de kosten voor een advocaat te dekken om je verweer te plannen.
  • Schadevergoedingen. Krijg je door een cyberaanval boetes opgelegd, dan worden die vergoed. Ook schadevergoedingen aan derden worden vergoed.

Cyberaansprakelijkheid.

Je cyberverzekering dekt je voor aansprakelijkheid uit verkeerd gebruik van auteursrechten, of het per ongeluk verspreiden van een virus.
Auteursrechten zijn soms een moeilijk gegeven online. Het komt daarom vaker voor dan je zou denken dat er per ongeluk media wordt verspreid, bijvoorbeeld via een mail of een marketing visual op je website, zonder dat je de correcte auteursrechten hebt.

Als je website of e-mail onbedoeld het auteursrecht schendt of laster verspreidt, kan dit tot claims of schades leiden. Ook kan het voorkomen dat je e-mail, ondanks je veiligheidsmaatregelen, een virus bevat. Denk bijvoorbeeld ook aan medewerkers van je bedrijf die per ongeluk een mail (intern of extern) doorsturen die virussen bevatten. Uiteraard kunnen mensen ook met jouw logo zaken doen die je liever niet hebt. Een cyberverzekering komt je ook dan te hulp.

Wat dekt een cyberverzekering voor ondernemers niet?

Een cyberverzekering dekt, zoals je net hebt gelezen, heel wat zaken. Er zijn ook een paar dekkingen die uitgesloten zijn. De meeste zijn natuurlijk heel erg logisch, zoals het opzettelijk veroorzaken van schade, maar we zetten ze nog snel even op een rij.

  • Boetes. Boetes die je worden opgelegd omdat je bedrijf niet in orde was, zal je verzekeraar niet betalen. Strafrechtelijke boetes zijn niet gedekt, deze zijn immers niet verzekerbaar in België.
  • Overheidsonderzoek. Als er een overheidsonderzoek naar je bedrijf wordt gestart, zijn eventuele kosten voor je eigen rekening. Een cyberverzekering zal hier niet tussen komen.

Is een cyberverzekering nuttig voor ondernemers?

Absoluut. Als je tot hier bent geraak dan ten eerste proficiat, maar ten tweede: je zal gelezen hebben dat een cyberverzekering je een heel uitgebreide dekking biedt. Als bedrijf is het bijna ondenkbaar om geen digitale aanwezigheid te hebben. Ah ja, je hebt dit toch ook online opgezocht?
Een cyberverzekering is nuttig voor ondernemers die:

    • Persoonsgegevens en andere gegevens online bewaren. Gegevens bewaren maakt marketing heel wat simpeler. Voor je klanten is het ook geweldig handig om een profiel klaar te hebben. Misschien krijgen ze producten aangeboden op basis van hun vorige aankopen. Of je kan ze op de hoogte stellen van mooie deals. Vanaf dat je gegevens bewaart, moet je rekening houden met de privacy wetgeving. Het is jouw plicht deze gegevens goed te beschermen. Toch loopt het vaker en vaker mis. Een cyberverzekering helpt je en voorkomt ernstigere schade.
    • Via websites conversies maken. Heb je een webshop of bied je andere online diensten aan? Heel wat bedrijven maken hun winst voor een groot deel online. Zoveel maken hun winst zelfs uitsluitend online. Als je website dus enkel dagen niet meer zou werken, loop je heel wat winst kwijt. Met de grote concurrentie, kan je het ook niet permitteren of je klanten dagenlang naar een kapotte website te sturen. Win dan nog maar eens de aandacht terug!
    • Elektronische betaling ontvangt. Online betalen is zo handig. Dat vinden je klanten ook. Jammer genoeg, hackers ook. Loop geen winst kwijt en zorg ervoor dat je systemen beveiligd zijn door het advies van je cyberverzekering. Loopt het toch mis? Dan beperkt een cyberverzekering de schade.
    • Iedereen die afhankelijk is van een computer of digitaal medium voor het uitoefenen van zijn of haar activiteit(en).

Waarom is een cyberverzekering interessant voor ondernemers?

Een cyberverzekering geeft je enkele interessante voordelen als ondernemer.

Een cyberverzekering waarborgt de continuïteit van je bedrijfsactiviteit. Het allerbelangrijkste als zelfstandige is natuurlijk dat je zaak kan blijven draaien. Ook als er even iets misloopt. Met een cyberverzekering krijg je professionele hulp om zo snel mogelijk je activiteiten terug verder te zetten en krijg je advies over wat je kan doen in de tussentijd om verliezen te beperken. Je verliest zo geen tijd met zelf te onderzoeken wat je beste volgende stappen zijn.

Een cyberverzekering beperkt de financiële schade. Met een cyberverzekering worden je verliezen geminimaliseerd. Ook alle bijkomende kosten zoals onderzoeken, reparaties, … worden gedekt. Denk ook aan kosten door afpersing, die heel hoog kunnen oplopen. Ook die worden gedekt door je cyberverzekering.

Een cyberverzekering helpt je ook bij reputatieschade. Niet onbelangrijk, wat een reputatie kan een bedrijf maken of kraken online. Je cyberverzekering geeft je daarom ook advies van een gespecialiseerd PR bureau. Je krijgt ook de nodige juridische hulp aangeboden.

Hoeveel kost een cyberverzekering?

De kost van een cyberverzekering hangt af van de omzet van je bedrijf en de waarborgen die je graag zou willen afsluiten. Elk bedrijf is uniek en verdient daarom ook een unieke verzekering. Sommige waarborgen zeggen je meer dan andere. Via verzekeringen.be vraag je eenvoudig online een offerte aan om een gepast aanbod te vinden.

Hoe kan ik een cyberverzekering afsluiten?

Super simpel, is hoe.

Een cyberverzekering helpt je bedrijf te beschermen. Je kan bovenaan de pagina de kader met vragen invullen en dan doorklikken. We stellen je enkele vragen over je bedrijf om je zo via onze partner een gepaste offerte op te sturen. Je kan die offerte dan ook online afsluiten en je cyberverzekering online ondertekenen.