Tijdelijke reisverzekering

Wanneer je op vakantie gaat, is het aangeraden om een reisverzekering af te sluiten, maar in welk geval sluit je het best een tijdelijke reisverzekering af?

  • Kijk welke reisformules je dekken tegen het coronavirus
  • Vergelijk jaarlijkse of tijdelijke formules
  • Laat al je papierwerk door ons regelen
Joske 03
Icon Prijs Kwaliteit Blauw 12

Join the club.

Zoveel mensen vergeleken afgelopen maand hun verzekeringen.

Geen omweg.

Sluit meteen ook online af.

Voor de all-ins en de avonturieren.

Met een uitgebreid aanbod vind je voor elke vakantie de beste verzekering.

Bereken je prijs

Bij welke verzekeraars kan ik een tijdelijke reisverzekering afsluiten?

Via verzekeraars Allianz Assistance en Verzekerje

Wanneer sluit je een tijdelijke reisverzekering af?

Een tijdelijke reisverzekering sluit je af voor de exacte duur van jouw reis. De tijdelijke reisverzekering is dus ideaal wanneer je slechts 1 keer per jaar op vakantie gaat. Indien je vaker op reis gaat, is het vaak voordeliger om een jaarlijkse reisverzekering af te sluiten.

Waarom een tijdelijke reisverzekering afsluiten?

Zoals eerder vermeld, sluit je een tijdelijke reisverzekering af voor de exacte duur van jouw reis. Je betaalt namelijk enkel voor de dagen die je op vakantie bent. Van zodra jouw vakantie voorbij is, loopt de verzekering automatisch af.

Opgelet: de tijdelijke reisverzekering is voordeliger dan de jaarlijkse wanneer je voor maximaal 3 weken op reis gaat. Van zodra je langer dan 3 weken boekt, is het aangeraden om een jaarlijkse reisverzekering af te sluiten.

Wat dekt een tijdelijke reisverzekering?

De tijdelijke reisverzekering dekt tijdens één specifieke reis de risico’s voor jou en je familie. De waarborgen zoals bijstand voertuigen, bijstand personen, annulatieverzekering of bagageverzekering zijn met gevolg ook beperkt tot die ene specifieke reis.

Wat kost een tijdelijke reisverzekering?

De prijs van een tijdelijke reisverzekering hangt af van maatschappij tot maatschappij. Je kan via Verzekeringen.be eenvoudig jouw reisverzekering berekenen en verschillende reisverzekeraars met elkaar vergelijken.