Reisverzekering voor skivakantie: praktische info

Reisverzekering voor je skivakantie

Deze winter staat er voor velen opnieuw een skireis op het programma. En het hoeft niet gezegd te worden, maar waar er skipret is, zijn er ook steeds gevaren (kleine, en soms ook ingrijpende en dure, medische ongevallen). En zelfs niet eens door je eigen toedoen. Daarom, maar ook om jezelf en je gezin goed te beschermen, is een goede reisverzekering voor je skivakantie echt wel belangrijk.

 

(*) Klik op "Vergelijk de verschillen in dekkingen" om naar de tabel te gaan die de belangrijkste kenmerken en verschillen van een reisverzekering voor een skivakantie vergelijkt.

Waar moet je op letten bij het vergelijken van een reisverzekering voor je skivakantie?

Naast een klassieke reisverzekering bieden de meeste reisverzekeraars vandaag al een unieke reisverzekering voor een skivakantie aan. Dat betekent dat ze naast het waarborgen van bijstand tijdens je reis, ook specifieke waarborgen verstrekken die eigen zijn aan een skivakantie zoals diefstal van je skimateriaal, een ongeval tijdens je skivakantie...

Dit betekent wel niet dat zomaar iedere formule geschikt is voor jouw specifieke situatie. Het komt erop aan om de verschillen in de waarborgen tussen de verscheidene reisverzekeringen voor je skivakantie te vergelijken. Kies pas dan voor die formule die het best bij je persoonlijke situatie past.

Welke dekkingen zijn specifiek van belang bij het vergelijken van je skiverzekering

  • annulatie bij gebrek aan sneeuw: boek je pas enkele dagen voor je vertrek een skireis, dan heeft deze optie geen belang meer
  • eigen skimateriaal: is er een tussenkomst in de huurprijs wanneer je eigen skimateriaal beschadigd werd
  • (zwaar) ongeval op de skipiste: voorziet je reisverzekering voor je skivakantie in een bijdrage bij een reddingsoperatie
  • ben je avontuurlijk en verlaat je de skipiste, ga dan na of er wordt bijgedragen in de kosten van de redding– en zoekacties
  • medisch transport op de skipiste: is dit voorzien
  • terugbetaling skipas: inbegrepen of niet
  • hoe zit het met de nazorg eenmaal terug in België
  • ...

Je ziet dat een reisverzekering voor een skivakantie omvat vele elementen die (kunnen) verschillen per reisverzekeraar. Daarom ook dat het vergelijken ervan ontzettend belangrijk is. Om het jezelf wat comfortabeler te maken hebben we zelf een tabel opgesteld waarin we de verscheidene reisverzekeringen voor een skivakantie vergelijken.

 

 

Belangrijke formaliteiten

  • Alle reisverzekeringen voor een skivakantie vermelden ondubbelzinnig de verplichting dat je, voorafgaand aan iedere beslissing (tenzij levensbedreigend op dat ogenblik), eerst met de reisverzekeraar contact moet opnemen om na te gaan op welke manier zij jou het beste kunnen helpen en hoe zij hulp ter plaatse kunnen organiseren.
  • Zorg er bovendien voor dat je in orde bent met je sociale zekerheid en/of je mutualiteit. Is dat niet het geval, dan worden er beperkingen gesteld in de tussenkomsten van je skiverzekering.

Belangrijke formaliteiten

Alle reisverzekeringen voor een skivakantie vermelden ondubbelzinnig de verplichting dat je, voorafgaand aan iedere beslissing (tenzij levensbedreigend op dat ogenblik), eerst met de reisverzekeraar contact moet opnemen om na te gaan op welke manier zij jou het beste kunnen helpen en hoe zij hulp ter plaatse kunnen organiseren.

Zorg er bovendien voor dat je in orde bent met je sociale zekerheid en/of je mutualiteit. Is dat niet het geval, dan worden er beperkingen gesteld in de tussenkomsten van je skiverzekering.

Praktische informatie wanneer je op skivakantie vertrekt

Tot slot, vergelijk de verschillen in dekkingen tussen de verscheidene reisverzekeringen voor een skivakantie.

 

 
Bespaar op