Motorverzekering vergelijken

Ben je op zoek naar een nieuwe motorverzekering? Je kan via Verzekeringen.be in slechts 5 minuten de prijzen vergelijken bij de belangrijkste motorverzekeraars in België. Vergelijk snel online de prijzen en ontdek meteen de goedkoopste motorverzekering. Sluit jouw motorverzekering ook onmiddellijk online af.

Prijs motorverzekering vergelijken

Bij welke verzekeraars kan ik mijn motorverzekering vergelijken?

Je kan de prijs van je motorverzekering vergelijken bij Baloise Insurance en Belfius Direct Verzekeringen.

Welke formules van motorverzekering kan ik vergelijken?

In grote lijnen zijn er drie soorten motorverzekeringen, die gaan van weinig dekkingen naar een volledig gamma aan waarborgen. Speel eens rond met je opties tijden het vergelijken van je motorverzekering en ontdek de beste formule voor jou.

 • BA Motorverzekering. De BA-motorverzekering is een wettelijk verplichte verzekering. Deze verzekering dekt alleen de schade die jij aan andere toebrengt. Je eigen schade is niet gedekt. De perfecte oplossing voor als je een kleiner budget hebt, of niet veel rijdt.
 • Mini Omnium. De mini omnium of kleine omnium, geeft je dezelfde dekking als je BA, plus enkele extra waarborgen zoals schade rond brand en diefstal. Ideaal voor mensen die wel wat rijden of een iets moderne motor hebben.
 • Full omnium. De full omnium of grote omnium heeft dezelfde dekkingen als de mini omnium. Je full omnium dekt ook je eigen schade. Heb je een nieuwe motor, waardoor je herstellingskosten hoog zullen liggen, of rijd je veel? Dan is een full omnium perfect voor jou.

Sommige motorverzekeraars laten je ook aanvullende verzekeringen of extra dekkingen toevoegen aan jouw motorverzekering.

Hoe kan ik mijn motorverzekering vergelijken?

Je kan in enkele stappen je motorverzekering vergelijken. Vul de volgende gegevens zeker juist in, zo kunnen we de correcte premies voor je motorverzekering berekenen:

 • Gegevens voertuig. Denk maar aan het type voertuig, bouwmaand en -jaar, soort brandstof enzovoort
 • Gegevens bestuurder. Denk maar aan uitgiftedatum rijbewijs, schadevrije jaren, opleiding defensief rijgedrag enzovoort
 • Profiel bestuurder. Denk maar aan jouw naam en e-mailadres om jou eenvoudig de verschillende offertes door te sturen

Op basis van wat je invult, krijg je een offerteoverzicht met de premies van verschillende motorverzekeraars. Zo kan je eenvoudig je motorverzekering prijs vergelijken en de verzekering vinden die het beste bij je past. Helemaal gratis!

Wat heb ik nodig om mijn motorverzekering te vergelijken?

Vooral je jouw motorverzekering vergelijkt, kan je best de volgende documenten al bij de hand nemen:

 • Rijbewijs. Eén van de belangrijkste vereisten om een motorverzekering af te sluiten is een rijbewijs (uitgezonderd bromfiets of scooter van maximum 50 cc en maximum 25 km/u).
 • Inschrijvingsbewijs. Het inschrijvingsbewijs is een document dat aantoont dat je voertuig is ingeschreven bij de DIV (Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen). Het document is in principe de ‘identiteitskaart’ van jouw voertuig
 • Aantal schadevrije jaren. De verzekeraar houdt bij de berekening van de premie met het aantal schadevrije jaren je hebt. Hoe meer schadevrije jaren, hoe beter voor jouw premie

Door alles juist in te vullen, kan je snel en eenvoudig de premie voor jouw motorverzekering kan vergelijken.

Hoeveel kost een motorverzekering?

De premie van een motorverzekering verschilt voor elke persoon. De premie wordt op basis van de volgende criteria berekend:

 • Cilinderinhoud motor. Hoe groter de cilinderinhoud (cc), hoe hoger de premie. Het risico op een ongeval neemt toe bij een voertuig met een groter cilinderinhoud waardoor een hogere premie mogelijk is
 • Waarde motor. Meestal bepaalt de cataloguswaarde van de motor mee de premie van jouw verzekering
 • Schadeverleden. Hoe meer schadevrije jaren je kan aantonen, hoe beter voor de premie van jouw verzekering
 • Leeftijd bestuurder. Jonge bestuurders zijn vaker betrokken bij ongevallen waardoor veel verzekeraars een premietoeslag toepassen
 • Autoverzekering. In sommige gevallen kan je een verminderd tarief bekomen wanneer je jouw autoverzekering en motorverzekering bij dezelfde verzekeraar afsluit

Zorg ervoor dat je bij de vergelijking van de prijzen alle gegevens zo correct mogelijk invult. Op die manier krijg je steeds de meest correcte prijzen te zien.

Is motorverzekeringen vergelijken nuttig voor mij?

Prijzen en opties verschillen van verzekeraar tot verzekeraar. De premies van je motorverzekering vergelijken is dus een absolute must als je wilt besparen en zeker wilt zijn dat je de beste motorverzekering hebt. Wij hebben daarom ook een handige vergelijkingstool gemaakt, waarmee jij snel en eenvoudig je motorverzekering online kan vergelijken.

Geld besparen, tijd besparen

Je kan heel wat besparen op je motorverzekering door te vergelijken. Niet alleen je centjes, maar ook je tijd. Online vergelijken in vijf minuten of een halve dag verkooppraatjes aanhoren? Er is zoveel sneller en gemakkelijker geworden door digitalisering. Waarom zou je verzekering afsluiten anders zijn?

Zelf beslissen

Je beslist helemaal zelf welke motorverzekering jij hebt beste vindt. Geen verkooppraatjes, geen sociale druk. Onze vergelijking is volledig vrijblijvend en onpartijdig. We leggen alles duidelijk uit in mensentaal, zonder jargon om je te verwarren. De goedkoopste optie of de volledigste dekking? Je vindt wat je zoekt en beslist zelf.

Altijd up-to-date

Zijn er nieuwe promoties voor motorverzekeringen? Ze worden meteen verwerkt in de offertes die we je tonen. Zo kun je vaker genieten van grote kortingen en acties, zonder zelf je rekenmachine boven te halen.

Nu je motorverzekering vergelijken?

Je kan via Verzekeringen.be gratis, online en in enkele minuten de belangrijkste motorverzekeraars met elkaar vergelijken. Met de gegevens die je hebt ingevuld in de vergelijkingsmodule, simuleren we de beste premie voor jouw motorverzekering. Ontdek welke motorverzekering voor jou het voordeligste is. Sluit jouw motorverzekering ook ineens online af.