Helpdesk

Een vraag over je verzekering of over Verzekeringen.be? Hier vind je het antwoord.

 • Ben ik verzekerd bij verzekeringen.be?

  Nee, je bent niet verzekerd bij ons. Verzekeringen.be is een vergelijkingsplatform voor verzekeringen. Het grootste in heel België zelfs. Je kunt bij ons de prijzen en kwaliteit van verschillende verzekeringen vergelijken.
  Wij zijn geen verzekeraars. We dekken dus zelf geen risico’s en vergoeden je niet. Op de offertes vind je altijd de naam van een verzekeringsmaatschappij. Je bent bij hen verzekerd.

 • Hoe zeg ik mijn verzekering op?

  Een verzekering loopt telkens voor een periode van 1 jaar. Heb je een betere verzekering gevonden, dan kan je 1 keer per jaar veranderen. Je moet minstens drie maanden voor de vervaldag van je huidige verzekering je verzekeraar laten weten dat je wilt veranderen. Dat doe je best door een aangetekend schrijven met daarin de reden waarom je wilt veranderen. Ben je niet tevreden over de service, heeft de verzekeraar zijn prijzen veranderd, of heb je een betere offerte gevonden, … Dat zijn allemaal geldige redenen om van verzekering te veranderen.

 • Waarom vind ik soms een goedkoper tarief dan ik nu heb?

  Verzekeraars geven vaak kortingen en promoties op hun diensten. Die worden automatisch meegerekend in de prijzen die je vindt op onze website, om je altijd de beste prijzen te kunnen tonen. Veel van die acties zijn voor nieuwe klanten bedoeld. Het kan zijn dat je als bestaande klant niet van deze kortingen en promoties op je verzekering kunt genieten.

 • Zijn de tarieven hetzelfde als bij de verzekeraars?

  Ja, altijd. Lopende promoties en kortingen worden automatisch verwerkt in de prijs die je ziet. Je krijgt altijd meteen de beste prijs. Het kan zijn dat op de website van de verzekeraars die korting er nog niet in verwerkt is, of op een andere manier wordt weergegeven, maar de tarieven zijn altijd hetzelfde.

 • Waar vind ik mijn polisnummer?

  Voor je autoverzekering, vind je jouw polisnummer op de groene verzekeringskaart. Voor andere verzekeringen, vind je het polisnummer op je verzekeringscontract. Waar dat nummer juist staat, kan verschillen. Meestal vind je het nummer links- of rechtsboven. Je kunt ook altijd je makelaar contacteren. Let op dat je polisnummer anders is dan je klantennummer, want je kan bij eenzelfde verzekeraar meerdere verzekeringen aangaan.

 • Waarom hebben jullie al die gegevens nodig?

  Er kruipt heel wat in een gepaste verzekering opstellen. Er zijn heel veel factoren die meespelen in het opstellen van een verzekering en het berekenen van een premie. In België wordt elke gemeente opgedeeld in stukken. Het begin van een lange straat, kan op een veiliger stuk liggen dan het einde van de straat. Alleen je postcode geven is daarom niet genoeg.

 • Wat is een vrijstelling of franchise?

  De vrijstelling, franchise of eigen risico, zijn allemaal termen voor hetzelfde concept: namelijk dat je een bepaald bedrag altijd zelf betaalt als jij verantwoordelijk bent voor het schadegeval. Hoe hoog dat bedrag ligt, verschilt van verzekering tot verzekering.

 • Waarom afsluiten via verzekeringen.be?

  Als je afsluit via verzekeringen.be krijg je nog een heleboel extra voordelen. We kunnen je een paar unieke en exclusieve kortingen aanbieden. Plus, het is ook gewoon heel simpel. Waarom nog eens alles invullen, als je ook gewoon de offerte via verzekeringen.be kunt tekenen en versturen? Als extraatje berekenen we elk jaar opnieuw je offerte en sturen we je de beste deals door, zodat je altijd gegarandeerd de beste verzekering hebt.

 • Hoe verdienen wij?

  Vergelijken op onze website is volledig gratis voor jou, maar onze werknemers verdienen wel net iets meer dan dankbaarheid. (We hebben geprobeerd, maar dat accepteren ze niet aan de kassa. Flauw.) Zodat jij onze diensten kan blijven gebruiken en wij ze elke dag kunnen verbeteren, verdienen wij op elk contract dat via ons wordt afgesloten een zakcentje. Die vergoeding staat volledig los van onze vergelijking. Een verzekeraar kan zich geen eerste plaats kopen. Jij draait ook nooit op voor die vergoeding door verdoken kosten. Voor jou is gratis écht gratis.

   

  Lees er meer over hier