Beroepsaansprakelijksheid verzekering

Fouten maken is menselijk, maar  daarom niet zonder gevolgen. Vraag vandaag nog de offerte voor je beroepsaansprakelijkheidsverzekering aan en bescherm je bedrijf.

 • Vraag in 2 minuten een offerte aan.
 • Persoonlijke begeleiding garandeert een verzekering op maat.
 • Geniet van het grootste aanbod op de markt.
Joske 03
Icon Prijs Kwaliteit Blauw 12

Join the club.

Zoveel mensen vergelijken afgelopen maand hun verzekering.

ICON5LGroen

Het beste van het beste.

Onze experts geven je persoonlijk advies.

ICON3LGroen

Beste prijs/kwaliteit.

Een uitgebreide verzekering voor een voordelige prijs.

Vraag je offerte aan.

Stap 1 van 2

Bij wie vragen wij offertes op voor je verzekering beroepsaansprakelijkheid?

Wij vragen voor jou offertes op bij Hiscox, Baloise, Allianz, Axa & AG

Wat is een beroepsaansprakelijkheids­verzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt je voor de kosten rond het verdedigen van je zaak in een claim, eventuele schadevergoedingen die moeten betaald worden en andere bijkomende kosten. Je verzekering beroepsaansprakelijkheid zorgt er dus voor dat je bedrijf ten alle tijden beschermd is, ook als het even misloopt.

Wat dekt een beroepsaansprakelijkheids­verzekering?

De exacte waarborgen hangen af van de voorwaarden die je sluit met je verzekeraar. Algemeen biedt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering je heel wat dekkingen. Hieronder vind je de belangrijkste risico’s die gedekt zijn:

 • Beroepsfouten, nalatigheid of vergissing. Tja, uit fouten moet je leren. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering krijg je die kans ook, zonder dat je bedrijf daar al te hard onder moet lijden.
 • Onopzettelijke vertraging van prestaties. Zijn er omstandigheden waarbij je bedrijf de beloofde prestaties niet kan leveren op tijd, dan helpt je verzekering beroepsaansprakelijkheid om kosten die je daarrond maakt te beperken. Niet alle verzekeraars dekken dit. Vraag daarom zeker je offerte via verzekeringen.be. Onze experts werken samen met partners die je een uitgebreid aanbod geven.
 • Verdedigingskosten. Wordt je bedrijf aansprakelijk gesteld, dan wil je natuurlijk de beste hulp die je kan vinden. De erelonen van de advocaat die je verdedigt bij een claim worden gedekt door je beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
 • Lichamelijke en (im)materiële schade door beroepsactiviteiten. Als je een zaak uitbaat, kan er wel eens iets mislopen op de werkvloer. Een klant of bezoeker schuift uit in de inkomhal van je bedrijf en breekt zijn arm. Of door het geven van een foutief advies, loopt jouw klant financiële schade op. Je klant keert zich tegen jou om een schadevergoeding te bekomen.
 • Eigen schade aan je reputatie of zwartmaken. De reputatie van je bedrijf is een van de belangrijkste troeven die je hebt. Je bedrijf lijdt aan reputatieschade? Dan worden kosten, zoals het inhuren van een communicatiespecialist, gedekt. Niet alle verzekeraars dekken dit.

Wat dekt een beroepsaansprakelijkheids­verzekering niet?

Er zijn natuurlijk ook zaken die niet gedekt worden in je beroepsaansprakelijkheidsverzekering. De meest voor de hand liggende is natuurlijk dat alles dat je opzettelijk doet om gebruik te maken van je verzekering, niet gedekt is. Nog een paar uitsluitingen om rekening mee te houden:

 • Verliezen of beheerskosten. Lijdt je zaak verlies omdat het een minder goed jaar was, dan is verzekeraar daar niet verantwoordelijk voor. Steek het maar op je sterrenbeeld.
 • Besmetting
 • Terrorisme
 • Medische of objectieve aansprakelijkheid.

Is een beroepsaansprakelijkheids­verzekering nuttig voor ondernemers?

Absoluut! Een zaak openen zorgt namelijk niet alleen voor opportuniteiten, maar ook voor nieuwe risico’s. Je mag toch goed beschermd worden?

Ook door externe omstandigheden, kan je aansprakelijk worden gesteld. Soms valt je niets te verwijten, maar kon een dienst toch niet geleverd worden. Soms gebeuren vergissingen en fouten. Het is dan belangrijk dat je op een gepaste, snelle manier reageert. Door je bij te laten staan door specialisten en je verzekeraar, weet je zeker dat je bedrijf niets te vrezen heeft.

Je commerciële activiteiten worden gewaarborgd. De relaties die je hebt met je partnerbedrijven, leveranciers en uiteraard je klanten, zijn het hart van je bedrijf. Die verliezen door onvoorziene omstandigheden of fouten zou erg jammer zijn. Met een beroepsaansprakelijkheid, wordt reputatieschade beperkt en sneller hersteld en kan je ook je klanten en derden altijd op de best mogelijke manier verder helpen.

Je verzekering biedt jou en je partners meer zekerheid. Voor sommige contracten moet je zelfs verzekerd zijn. Ook voor vele andere contracten, is het altijd een meerwaarde om de geruststelling te kunnen bieden dat verliezen door onvoorziene omstandigheden altijd beperkt zullen zijn omdat je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebt.

Ook je werknemers zijn beschermd. Ook de beste van je werknemers kunnen fouten maken. Je wilt hun know-how ook niet verliezen door menselijke fouten. Mocht een van je werknemers een vergissing met financiële gevolgen maken, dan helpt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering je verder.

Waarom is een beroepsaansprakelijkheids­verzekering interessant voor ondernemers?

 • Bijstand door specialisten. Mocht een minnelijke schikking niet lukken, wordt je bijgestaan door specialisten in de communicatie en jurisdictie. Zo heb je altijd het beste van het beste om je zaak te beschermen.
 • Wereldwijde dekking. Als je bedrijf internationale betrekkingen heeft, kunnen eventuele rechtszaken ook onder buitenlands recht vallen. En wat dan? Waarschijnlijk ben je geen expert in de wetten van een ander land. Je beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft wel die specialisten ter beschikking.

Wat is de prijs van beroepsaansprakelijkheids­verzekering?

De prijs van je beroepsaansprakelijkheidsverzekering hangt af van de waarborgen die je wilt afsluiten en de bedragen die je wilt verzekeren. Elk bedrijf is uniek en daarom ook de risico’s die je loopt en de bescherming die je wilt. Daarom is het nuttig om eerst online je offerte aan te vragen. Onze experts geven je persoonlijk advies zodat jij zeker bent dat je gedekt bent voor de risico’s die voor jouw bedrijf van toepassing zijn.