Mini-omnium autoverzekering

Mini omnium autoverzekering

Stel, je hebt zonet een nieuwe tweedehandsauto gekocht of de lening van je huidige auto is net verstreken. Welke verzekering zou je dan het best nemen om je auto te beschermen tegen schade?

Wat is de verzekering mini omnium?

De mini omnium autoverzekering is een pakketvorm van een aantal aanvullende waarborgen voor je autoverzekering.

Opgelet: in tegenstelling tot de verzekering ba auto is de invulling van de verzekering mini-omnium niet gereglementeerd door een Wet. Bijgevolg kunnen de verzekeraars een eigen invulling geven aan hun polis.

Welke waarborgen bundelt een mini-omnium?

Traditioneel bundelt de mini-omnium die waarborgen die je auto beschermen tegen:

De mini-omnium is eigenlijk een afgeslankte versie van de full-omnium autoverzekering. De full-omnium bevat nog een aanvullende waarborg eigen schade auto. Deze biedt dekking voor de materiële schade die je zelf (onopzettelijk) veroorzaakt aan je voertuig (bv: door een andere automobilist of zwakke weggebruiker aan te rijden, door tegen een voorwerp of een geparkeerde wagen aan te botsen,…).

Eigen invulling van de mini-omnium autoverzekering

Ter hoogte van de definitie van de mini-omnium verklaarden we al dat deze geen omkadering geniet dat beschreven is in een Wet. Zodoende kunnen verzekeraars zelf invulling geven aan de onderliggende dekkingen, hetzij door zelf te kiezen welke waarborgen ze hierin opnemen, hetzij door de waarde van de dekking zelf te definiëren. Bijgevolg kan een mini-omnium bij verzekeraar A standaard slechts 3 aanvullende waarborgen bevatten terwijl verzekeraar B bij aanvang al alle aanvullende waarborgen opneemt.

Tip : gebruik onze berekeningsmodule om de prijzen en de onderliggende waarborgen mini-omnium te vergelijken.

!!! Door op te geven welke aanvullende waarborgen je wil vergelijken, krijg je in het resultaat enkel polissen die hieraan voldoen (inclusief de prijzen). Door op het detail te klikken, kun je (indien gewenst) verdere simulaties maken.

Mogelijke extra dekkingen in je mini-omnium?

Laat niet na de waarborgen van de verzekeraars ook na te gaan ! Deze kunnen vaak interessante verschillen tussen verzekeraars blootleggen. Zo kan het best dat (wanneer opgenomen in de polis van je omniumverzekering) de Mini Omnium autoverzekering ook de opties van je wagen dekt, de kosten voor het takelen, herstellen en stallen van de wagen terugbetaald (weliswaar met een limiet),...

Tip: ben je van plan een nieuwe 2dehandswagen aan te schaffen, weet dan dat je een garantieverzekering voor 2dehandswagens kan afsluiten (zelfs bij aankoop van particulier). Deze verzekering beschermt je auto tegen onvoorziene mechanische, elektrische of elektronische panne.

Wanneer kun je het best een mini-omnium afsluiten?

De mini-omnium is bedoeld voor voertuigen die al enkele jaren oud zijn, of voor tweedehandsvoertuigen. Als stelregel gebruikt men dan veelal dat een mini-omnium interessant is wanneer de autolening is afbetaald of wanneer de waarde van je voertuig onvoldoende hoog is om de kostprijs van een full-omnium te rechtvaardigen.

Wat is de kostprijs van een mini-omnium?

Ben je ook benieuwd of je nu teveel betaalt voor je mini-omnium of wil je graag weten hoeveel zo'n verzekering kost voor je toekomstige nieuwe 2dehands auto en welke waarborgen deze bevat? Maak dan snel de berekening en vergelijk minstens 75% van alle autoverzekeraars.

 

 
Bespaar op