Reisverzekering

Wil je met een gerust gevoel op reis gaan? Dan kun je maar beter een goede reisverzekering afsluiten. Verzeker je in geval van annulatie, verloren bagage, pech, ongeval of ziekte.

  • Kijk welke reisformules je dekken tegen het coronavirus
  • Vergelijk bij de grootste aanbieder
  • Laat al je papierwerk door ons regelen
Joske 03
Icon Prijs Kwaliteit Blauw 12

Join the club.

Zoveel mensen vergeleken afgelopen maand hun verzekeringen.

Jij de baas.

Kies zelf welke aanvullende opties je wilt en vind een verzekering op maat.

In mensentaal uitgelegd.

Vergelijk snel en eenvoudig alle info die je nodig hebt.

Bereken je prijs

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering of reisbijstandsverzekering sluit je af voor een korte of langdurige periode. Je bent dan verzekerd tegen materiële en lichamelijke schade die je kan oplopen tijdens jouw reis of vakantie.

Wat dekt een reisbijstandsverzekering?

De meeste reisbijstandsverzekeringen bevatten standaard de onderstaande dekkingen:

Bijstand aan personen

Een ongeval in Duitsland, een onverwachte ziekte in Australië, een direct familielid die in België ernstig ziek is geworden tijdens je buitenlandse reis doorheen Amerika… Het moet je maar overkomen. Zeker is dat zo’n onverwachte gebeurtenis vaak gepaard gaat met onvoorziene kosten die best wel eens de pan uit kunnen vliegen.

Met het afsluiten van een reisbijstandsverzekering personen dek je jou in tegen de risico’s van ziekte, ongeval en/of overlijden. Heb je een gezinspolis? Dan zijn mogelijks alle inwonenden tot en met de achterkleinkinderen en overgrootouders verzekerd.

Opgelet: hoewel alle reisbijstandsverzekeringen overwegend dezelfde dekkingen aanbieden, kunnen er toch grote verschillen zijn met betrekking tot de hoogte van de dekkingen. Vergelijk daarom steeds de voorwaarden van de verschillende verzekeraars alvorens je een reisbijstand afsluit.

Bijstand aan voertuigen of pechverhelping

Heb je pech onderweg? Je verzekeraar dekt vaak ook standaard de kosten voor het takelen. Of ruimer, het verlenen van bijstand aan de passagiers, het ter beschikking stellen van een vervangwagen of ook het bewaken van je auto die gerepatrieerd moet worden.

Dankzij de pechverhelping kun je met een gerust hart met de eigen wagen op reis vertrekken.

Opgelet: sommige reisverzekeraars bieden pechverhelping als een optionele waarborg aan bij een reisbijstand. Vergelijk daarom steeds de waarborgen van de verschillende verzekeraars voordat je de verzekering afsluit.

Annulatie

Je hebt een reis geboekt, maar je kan niet op vakantie gaan omdat bijvoorbeeld jouw vervanger op het werk niet aanwezig is of omdat je herexamens hebt. Of je moet je vakantie vervroegd onderbreken wegens schade aan je huis. In zo’n gevallen dekt je annulatieverzekering je in tegen het financieel verlies dat je zou lijden.

Bagage

Stel je komt op je bestemming aan, maar er is geen spoor van je bagage of die blijkt helemaal beschadigd te zijn. In geval van (onbewust) verlies en (onvrijwillige) schade aan je bagage kun je beroep doen op je bagageverzekering om de mogelijke financiële verliezen te recupereren.

Welke reisverzekering heb ik nodig?

Binnen de reisverzekering heb je 2 soorten reisverzekeringen:

  • Tijdelijke reisverzekering. Dit is een reisverzekering voor een bepaalde periode. Die kies je wanneer je maar 1x per jaar op reis gaat
  • Jaarlijkse reisverzekering. Deze reisverzekering dekt je gedurende een heel jaar. Meestal interessant als je meermaals per jaar op reis gaat

Vergelijk zeker de prijzen en ga na welke van beide oplossingen voor jou de beste is. Houd daarbij ook rekening met de waarborgen want die zijn bij een jaarlijkse vaak iets uitgebreider dan bij een tijdelijke reisverzekering

Tip: als je meermaals per jaar op reis of op uitstap gaat, dan is het meestal goedkoper om een jaarlijkse reisverzekering af te sluiten in plaats van een tijdelijke verzekering bij je reisbureau.

Waar kan ik een reisverzekering afsluiten?

Je kan een reisverzekering afsluiten bij de volgende partijen:

  • Reisbureau. Het is meestal goedkoper om jouw reisverzekering via een reisbureau af te sluiten. De reden daarvoor is vaak omwille van de mindere dekking
  • Bank. Net zoals bij een reisbureau is een reisverzekering via een bank vaak goedkoper. Ook hier is er meestal wel sprake van een mindere dekking
  • Verzekeringsmaatschappij. Een reisverzekering via een verzekeringsmaatschappij is meestal iets duurder, maar biedt wel ruimere dekkingen dan bij een bank of reisbureau

Indien je kiest voor een verzekeringsmaatschappij, kan je via Verzekeringen.be de vergelijking maken voor jouw reisverzekering. Zo weet je wie jou het beste aanbod kan doen.

Kan ik mijn reisbijstandsverzekering ook via mijn VISA of mutualiteit afsluiten?

Het is inderdaad mogelijk om via jouw kredietkaart of mutualiteit een reisbijstandsverzekering af te sluiten. Lees wel even de onderstaande aandachtspunten door.

VISA of Mastercard

Met betrekking tot een VISA of Mastercard zullen de voorwaarden wellicht veel beperkter zijn alsook de maximum bedragen die worden uitbetaald wanneer een feit zich voordoet.

Mutualiteit

In het geval van je mutualiteit (ziekenfonds), is de tussenkomst vaak beperkt tot enkel personenbijstand en dan nog uitsluitend in geval van dringende gezondheidsredenen.

Voor alle duidelijkheid: vóór je op vakantie vertrekt, ga dan zeker voor jezelf en/of je gezin na wat je nodig hebt en welke risico’s al worden gedekt door andere verzekeringen.

Hoe kan ik een reisbijstandsverzekering afsluiten?

Ben je op zoek naar een gepaste reisbijstandsverzekering? Vergelijk dan nu de reisverzekeringen van Touring, VAB, Europ Assistance en Allianz Assistance via Verzekeringen.be. Je berekent in enkele minuten tijd de prijs bij verschillende maatschappijen. Kies zelf voor het beste aanbod en sluit jouw reisverzekering ineens online af.