Hospitalisatieverzekering vergelijken

Via Verzekeringen.be kan je gratis én online de beste prijs voor je hospitalisatieverzekering vergelijken bij de belangrijkste verzekeraars in België. Bereken snel de prijs en ontdek in enkele minuten welke voor jou de voordeligste hospitalisatieverzekering is.

Bekijk je hospitalisatieverzekering

Bij wie kan ik de hospitalisatieverzekering vergelijken?

Je kan bij DVV de premie voor je hospitalisatieverzekering bekijken. De Hospimax Plus verzekering dekt je medische kosten door ongeval, ziekte, zwangerschap of bevalling. Je kan de verzekeringen verder personaliseren en laten aansluiten op je persoonlijke situatie.

Klik op de bovenstaande knop om vrijblijvend je premie te berekenen.

Wat dekt de hospitalisatieverzekering?

De dekkingen zijn afhankelijk van het ziekenfonds of verzekeraar bij wie je de hospitalisatieverzekering afsluit. In de meeste hospitalisatieverzekeringen is er voor- en nazorg inbegrepen zodat je geen zorgen moet maken over de financiële en administratieve kosten. Sommige hospitalisatieverzekeringen voorzien dan weer bijstand en dat zowel in België als in het buitenland. Aangezien er wel wat verschillen bestaan tussen de verschillende formules, kan je best eens de vergelijking maken bij meerdere aanbieders.

Hoe de prijs van de hospitalisatieverzekering berekenen?

De premie van jouw hospitalisatieverzekering wordt berekend op basis van een aantal factoren:

 • Instapleeftijd. De instapleeftijd ofwel de leeftijd waarop je de verzekering afsluit. Hoe jonger je jouw hospitalisatieverzekering afsluit, hoe beter voor jouw premie
 • Optionele dekkingen. Je kan jouw hospitalisatieverzekering aanvullen met een aantal optionele dekkingen zoals tandzorg, brillen, zware ziekten etc.
 • Kamerkeuze. Een ziekenhuis mag kamersupplementen vragen wanneer je als patiënt een eenpersoonskamer vraagt. Voor een twee- of meerpersoonskamer mag dit niet
 • Gezondheidstoestand. In de meeste gevallen baseren verzekeraars zich op een medische vragenlijst om de dekkingen en eventueel bijkomende premie te bepalen
 • Jaarlijkse vrijstelling. De jaarlijkse vrijstelling is het bedrag dat je zelf moet betalen bij een ziekenhuisopname en niet de verzekeraar

Vergeet niet om naast de prijs ook zeker te kijken naar de waarborgen van jouw hospitalisatieverzekering. Vergelijk en bepaal welke het beste overeenkomt met jouw persoonlijke situatie.

Hoeveel kost een hospitalisatieverzekering?

De prijs van een hospitalisatieverzekering is verschillend per maatschappij. Het is dus aangeraden om eens jouw hospitalisatieverzekering te vergelijken bij de verschillende aanbieders op de markt.

Hoe kan ik mijn hospitalisatieverzekering vergelijken?

Je kan in enkele stappen jouw hospitalisatieverzekering vergelijken. Je dient een aantal gegevens op te geven in de vergelijkingsmodule zodat je een correcte premie bekomt:

 • Gewenste dekkingen. Selecteer welke dekkingen je wilt opnemen in jouw hospitalisatieverzekering. Wil je enkel een hospitalisatieverzekering of wens je ook nog aanvullende dekkingen zoals ambulante medische kosten en alternatieve geneeskunde?
 • Aantal verzekerden. Duid aan hoeveel personen je binnen jouw gezin wenst te verzekeren onder de hospitalisatieverzekering
 • Betalingswijze. Kies voor de betaling van jouw premie tussen de opties bankdomiciliëring of overschrijving
 • Polisgegevens. Geef de gegevens mee waaronder jouw naam, adres en contactgegevens om jou eenvoudig de offerte te kunnen doorsturen

Op basis van de bovenstaande gegevens ontvang je een vereenvoudigd offerteoverzicht met de premie van jouw hospitalisatieverzekering.

Is een hospitalisatieverzekering vergelijken nuttig?

Of het nu jouw hospitalisatieverzekering is of een andere verzekering, het is hoe dan ook aangeraden om jouw verzekering eens te vergelijken. En wel omwille van de volgende redenen:

 • Vergelijken is eenvoudig en snel
 • Vergelijken is kosteloos en zonder enige verplichting
 • Vergelijken is besparen

Nog een extra motivatie om jouw verzekering te vergelijken, is dat verzekeraars vaak promoties doen doorheen het jaar. Op het offerteoverzicht van Verzekeringen.be verwerken we dan ook die promoties in de premie.

Welke is de beste hospitalisatieverzekering?

Welke de beste hospitalisatieverzekering is, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Denk maar aan zaken zoals leeftijd en gezondheidstoestand. Anderzijds heeft het ook te maken met jouw persoonlijke voorkeuren. Vind je het eerder belangrijk om een completere dekking te hebben of hou je eerder rekening met de prijs van jouw verzekering?

Snel jouw hospitalisatieverzekering vergelijken?

Via Verzekeringen.be kan je gratis, online en in enkele minuten de premie van jouw hospitalisatieverzekering vergelijken. Aan de hand van de gegevens die je hebt ingevuld in de vergelijkingsmodule, simuleren we de beste premie voor jouw hospitalisatieverzekering. Ontdek welke hospitalisatieverzekering voor jou het voordeligste is. Sluit jouw hospitalisatieverzekering ook ineens online af.

Bereken jouw hospitalisatieverzekering