Autoverzekering vergelijken

Op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Of is jouw huidige autoverzekering te duur? Via Verzekeringen.be kan je in slechts 5 minuten de beste prijs voor je autoverzekering berekenen. Vergelijk alle Belgische autoverzekeraars en ontdek in één oogopslag de voordeligste autoverzekering. Sluit jouw autoverzekering ook onmiddelijk online af.

Bij welke verzekeraars kan ik mijn autoverzekering vergelijken?

 • Directe verzekeraars: Corona Direct en Touring Verzekeringen
 • Via de onafhankelijke verzekeringsmakelaars bij: Allianz, Baloise Insurance (= Mercator + Nateus), Fidea (incl ex-Zelia), Vivium, Optimco, Axa, Generali en Aedes.

Autoverzekering corona direct verzekeringen | Verzekeringen.be

autoverzekering allianz verzekeringen | Verzekeringen.be

Autoverzekering berekenen Baloise Insurance | Verzekeringen.be

autoverzekering berekenen Optimco verzekeringen | Verzekeringen.be

autoverzekering vivium verzekeringen | Verzekeringen.be

autoverzekering Fidea verzekeringen | Verzekeringen.be

autoverzekering Axa verzekeringen | Verzekeringen.be

autoverzekering Generali | Verzekeringen.be

autoverzekering Touring verzekeringen | Verzekeringen.be

Aedes autoverzekering | Verzekeringen.be

Méér informatie over deze verzekeraars vind je op verzekeraars die actief zijn op Verzekeringen.be.

Wat dekt mijn autoverzekering?

Elke autoverzekeraar biedt verschillende formules binnen de autoverzekering aan. In het algemeen bieden ze de volgende drie autoverzekeringen aan:

 1. Burgerlijke aansprakelijkheid. De BA verzekering is een wettelijke verplichte verzekering die schade dekt die jij met jouw voertuig aan derden hebt veroorzaakt.
 2. Kleine omnium of mini-omnium. De kleine omnium heeft dezelfde dekking als de BA, maar dekt ook schade door brand, (poging tot) diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en aanrijding met dieren.
 3. Grote omnium of full-omnium. De grote omnium biedt dezelfde dekkingen als een kleine omnium, maar dekt ook nog de eigen schade.

Hierboven vermelden we trouwens enkel de standaarddekkingen per soort autoverzekering. Afhankelijk van maatschappij kunnen er meerdere dekkingen zijn opgenomen of kunnen er nog aanvullende verzekeringen worden toegevoegd.

Hoe kan ik mijn autoverzekering vergelijken?

Je kan online in enkele stappen jouw autoverzekering berekenen. Om een correcte premie te bekomen, dien je de volgende zaken aan onze berekeningsmodule mee te geven:

 1. Gegevens van de auto. Denk maar aan het type auto, bouwmaand- en bouwjaar, soort brandstof en dergelijke.
 2. Gewenste dekkingen voor de auto. Wil je jouw wagen enkel dekken voor schade aan derden of wens je een completere bescherming? Kies tussen een BA verzekering of omniumverzekering.
 3. Profiel van de bestuurder. Denk maar aan geboortedatum, uitgiftedatum rijbewijs, schadevrije jaren en dergelijke.

Op basis van die gegevens krijg je een offerteoverzicht met de premies van verschillende autoverzekeraars.

Wat heb ik nodig om mijn autoverzekering te vergelijken?

Vooraleer je aan de berekening begint, houd je het best de volgende zaken op voorhand klaar:

 1. Rijbewijs. Het rijbewijs is één van de belangrijkste vereisten om een autoverzekering te kunnen afsluiten. Je kan geen autoverzekering afsluiten indien je niet over een (geldig) rijbewijs beschikt.
 2. Inschrijvingsbewijs. Het inschrijvingsbewijs is een document dat aangeeft dat je voertuig is ingeschreven bij de DIV (Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen). Het document bevat het chassisnummer van de wagen, het type voertuig, de naam en het adres van de eigenaar, en het kenteken.
 3. Aantal kilometers per jaar. Probeer een inschatting te maken van het aantal kilometers je jaarlijks rijdt. Houd daarbij rekening met zowel de kilometers van en naar je werk als de kilometers die je tijdens het weekend of op vakantie aflegt.
 4. Aantal schadevrij jaren. Het aantal schadevrije jaren die je hebt gereden, kan je opvragen bij jouw autoverzekeraar of via de website van carattest.be. Hoe meer schadevrije jaren je kan bewijzen, hoe beter de premie zal zijn.

Door bovenstaande gegevens bij de hand te hebben, zorg je ervoor dat je slechts op enkele minuten tijd de premie voor jouw autoverzekering kan berekenen.

Hoe wordt mijn prijs berekend?

De premie van de autoverzekering verschilt voor elke persoon. De premie wordt op basis van de volgende criteria berekend:

 • Vermogen auto. Hoe groter het vermogen (kW), hoe hoger de premie en omgekeerd. Het risico op een ongeval neemt toe bij een wagen met een groter vermogen waardoor een hogere premie mogelijk is.
 • Waarde auto. In de meeste gevallen bepaalt de cataloguswaarde van de auto mee de premie van jouw verzekering. In sommige gevallen kan je kiezen om op basis van de factuurwaarde te verzekeren.
 • Gebruik auto. Indien je de wagen voor professionele doeleinden gebruikt, zal de premie hoger zijn dan in het geval van privégebruik.
 • Aantal jaarlijkse kilometers. Hoe meer afgelegde kilometers, hoe meer risico op een potentieel ongeval. Daardoor heeft het aantal kilometers effect op je premie.
 • Schadeverleden. Hoe meer schadevrije jaren je kan bewijzen, hoe beter voor je premie. Indien je meerdere schades hebt gehad in het verleden, kan dat wel eens leiden tot een hogere premie.
 • Woonplaats. In een stad ligt het aantal ongevallen een stuk hoger dan in een dorp of gemeente met weinig verkeer. Dat zal dus ook de premie van je autoverzekering beïnvloeden.
 • Leeftijd. Vaak zijn jonge bestuurders betrokken bij ongevallen waardoor veel verzekeraars een premietoeslag toepassen.
 • Betalingstermijnen. De premie kan wel eens verschillen als je kiest voor een gespreide betalingsformule. Voor gespreid betalen wordt er soms een extra kost aangerekend.

Het is belangrijk dat je bij de berekening van je premie alle gegevens zo correct mogelijk invult. Op die manier krijg je steeds de meest correcte en scherpste prijzen te zien.

Is een autoverzekering vergelijken nuttig voor mij?

Heb je nog maar pas jouw rijbewijs of heb je al vele jaren rijervaring achter de rug? Hoe dan ook, is het steeds aangeraden om jouw autoverzekering te vergelijken. En wel omwille van de volgende redenen:

 • Vergelijken is eenvoudig en snel
 • Vergelijken is kosteloos en zonder enige verplichting
 • Vergelijken is besparen.

Nog een extra reden om te vergelijken: verzekeraars doen regelmatig promoties. Deze promoties worden verwerkt in de premies van het offerteoverzicht.

Maak nu een autoverzekering vergelijking

Heb je nog niet de vergelijking voor jouw autoverzekering gemaakt? Via Verzekeringen.be kan je gratis, online en in enkele minuten alle autoverzekeraars met elkaar vergelijken. Aan de hand van de gegevens die je hebt ingevuld in de berekeningsmodule, simuleren we de beste premie voor jouw autoverzekering. Ontdek welke autoverzekering voor jou het voordeligste is. Sluit jouw autoverzekering ook ineens online af.

Vergelijk je autoverzekering
 
{{'auto.mini.title' | translate}}
{{ci1Ctrl.init(_carNewOfferMini_WAR_verzekeringenportlet_fm)}}