Waarom een schuldsaldoverzekering bij hypothecaire lening?

Ben je van plan om een huis of appartement te kopen? Dan ben je waarschijnlijk al langs enkele banken geweest om te horen of je een lening kunt krijgen. Indien de bank je het geld wilt lenen, is het aangeraden om eens over een schuldsaldoverzekering na te denken.

Bereken je schuldsaldoverzekering

Wat is precies een schuldsaldoverzekering?

Wanneer je een hypothecaire lening aangaat, kan je kiezen of je een schuldsaldoverzekering wilt afsluiten. Een schuldsaldoverzekering is niet verplicht, maar wel aanbevolen.

De schuldsaldoverzekering beschermt je partner of andere erfgename in geval van plots overlijden voordat het geleende bedrag volledig afbetaald is. Ze garandeert namelijk de terugbetaling van het verzekerde bedrag of een deel ervan indien je overlijdt voordat de lening volledig is afbetaald. Je schuldsaldoverzekering vergelijken en hypothecaire lening vergelijken raden wij aan.

Hoeveel kan je het best verzekeren?

Er bestaan 3 regelingen rond de schuldsaldoverzekering:

50% + 50% dekking

Je kan opteren voor de fiftyfifty regeling. Dat wilt zeggen dat jij 50% van het geleend bedrag dekt en jouw partner de andere 50%. Indien één van jullie twee overlijdt, zal jij of jouw partner de helft van het resterende bedrag nog moeten afbetalen aan de bank. De andere helft wordt door de schuldsaldoverzekering terugbetaald.

100% + 100% dekking

Je kan ook kiezen voor de 100% + 100% dekking. Dat wil zeggen dat zowel jij als jouw partner voor 100% gedekt zijn. Indien één van jullie twee plots overlijdt, wordt het resterende bedrag van de lening volledig afgelost bij de bank. De lening wordt dan volledig afgehandeld.

Dekking op maat

Een andere optie is om te kiezen voor een dekking op maat. De financiële instelling gaat, in overleg met de kredietnemers, bekijken welke % je best kan verzekeren. Dit percentage zal afhankelijk zijn van het inkomen, de andere kredietlasten, de spaarreserves enzovoort.

Bereken zelf je schuldsaldoverzekering

Op Verzekeringen.be kan je eenvoudig via onze berekeningsmodule de prijs voor jouw schuldsaldoverzekering berekenen en vergelijken bij verschillende verzekeringsmaatschappijen.

Bereken je schuldsaldoverzekering