Pechverhelping

Je bent met jouw voertuig onderweg, maar plots valt die stil. Enorm lastig want nu geraak je niet tot je bestemming. Wie kan er jou dan helpen om jouw voertuig te herstellen zodat je weer de weg op kunt?

Prijs pechverhelping berekenen

Wat is een pechbijstand?

De pechverhelping is een aanvullende verzekering op je BA verzekering. Bij pech en technische problemen zorgt de pechverhelping ervoor dat je onmiddellijk hulp krijg in binnen -en buitenland. Onder hulp verstaan we onder andere het slepen of ter plaatse herstellen van jouw voertuig, en ervoor zorgen dat jij en jouw passagiers op de bestemming geraken.

Wanneer komt de pechverhelping tussen?

De dekkingen van een pechbijstandsverzekering zijn niet overal hetzelfde. Informeer dus zeker bij jouw verzekeraar naar de precies dekkingen van jouw pechbijstand. De bijstand kan in de volgende situaties een dekking bieden:

  • Bij een mechanisch, elektronisch, elektrisch of hydraulisch defect
  • Bij een lekke band
  • Bij een defect koelingssysteem
  • Bij een defect anti-diefstal- of alarmsysteem
  • Bij brandstofpech
  • Bij sleutels vergeten, verloren of gestolen

Wat doet de pechverhelping precies?

Wanneer je pech hebt, bel je eerst naar de bijstandsnummer. Die kan je vinden op jouw groene kaart. Bel zo snel mogelijk je pechbijstand nadat je de pech hebt vastgesteld. Je kan jouw voertuig op eigen kosten laten slepen of herstellen, maar de verzekeraar kan dan weigeren bijstand te verlenen.

Welke verzekeraars bieden pechverhelping aan?

Verschillende maatschappijen bieden pechverhelping aan waaronder Touring, VAB en Europ Assistance. Wil je graag weten hoeveel de bijstand pechverhelping je gaat kosten en welke dekkingen die heeft? Dan kan je eenvoudig op onze site jouw pechbijstand berekenen en vergelijken.

Prijs pechverhelping berekenen