Reisverzekering vergelijken

Wil je snel en eenvoudig jouw reisverzekering vergelijken? Vergelijk dan via Verzekeringen.be in enkele minuten tijd de prijs bij verschillende Belgische reisverzekeraars. Ontdek meteen de goedkoopste reisverzekering en sluit online af.

 • Vergelijk jaarlijkse of tijdelijke formules
 • Laat al je papierwerk door ons regelen
 • Kijk welke reisformules je dekken tegen het coronavirus
Joske 03
Icon Prijs Kwaliteit Blauw 12

Join the club.

Zoveel mensen vergeleken afgelopen maand hun verzekeringen.

In mensentaal uitgelegd.

Vergelijk snel en eenvoudig alle info die je nodig hebt.

Jij de baas.

Kies zelf welke aanvullende opties je wilt en vind een verzekering op maat.

Bereken je prijs

Bij welke verzekeraars kan ik mijn reisverzekering berekenen?

Via verzekeraars Allianz Assistance en Verzekerje

Wat dekt de reisverzekering?

Je sluit een reisverzekering of reisbijstandsverzekering af voor korte of langdurige reis. De meeste reisverzekeringen bevatten standaard de volgende dekkingen:

 • Bijstand aan personen. Deze bijstand dekt je in tegen risico’s van ziekte, ongeval en/of overlijden.
 • Pechverhelping. De meeste reisverzekeringen dekken standaard de kosten voor het takelen. Sommigen verlenen daarbovenop ook bijstand aan de passagiers en/of stellen een vervangwagen ter beschikking
 • Annulatie. De annulatieverzekering dekt je in tegen mogelijk financieel verlies naar aanleiding van een onverwachtse gebeurtenis waardoor je jouw reis moet onderbreken
 • Bagage. De bagageverzekering dekt je in het geval van verlies en schade aan je bagage

Vraag zeker aan jouw verzekeraar welke dekkingen er in jouw reisverzekering zitten. Zo bieden sommige verzekeraars bijvoorbeeld de dekking pechverhelping aan als een aanvullende dekking en niet als een standaarddekking.

Sluit ik best een reisbijstandsverzekering af bij een verzekeraar of reisbureau?

Je kan een reisbijstandsverzekering niet enkel afsluiten via een verzekeraar, maar ook via een reisbureau. Een reisverzekering bij een reisbureau is vaak goedkoper en eenvoudig af te sluiten. Het nadeel is echter dat de dekkingen vaak beperkter zijn en je dus minder beschermt bent op reis. Indien je echt een goede bescherming wilt tijdens jouw reis, kan je het best kiezen voor een reisverzekering bij een verzekeraar. Die verzekering is meestal wel iets duurder, maar heeft wel ruimere dekkingen dan die bij de bank of het reisbureau.

Welke reisverzekeringen kan ik vergelijken?

Binnen de reisverzekeringen bestaan er 2 soorten reisverzekeringen:

 • Tijdelijke reisverzekering. Dit is een reisverzekering die je neemt voor een specifieke periode. Je kiest voor dit type reisverzekering wanneer je eenmalig op reis gaat
 • Jaarlijkse reisverzekering. Deze reisverzekering beschermt je een heel jaar door. Je kiest voor dit type reisverzekering wanneer je meermaals per jaar op reis gaat

Vergelijk zeker eens online de prijzen om na te gaan welke van de twee oplossingen voor jou het beste is. Hou daarbij ook rekening met de waarborgen van die verzekeringen. Een jaarlijkse reisverzekering is vaak iets uitgebreider dan een tijdelijke reisverzekering.

Hoe kan ik mijn reisverzekering vergelijken?

In slechts één stap kan je de prijs voor jouw reisverzekering bij de belangrijkste verzekeraars berekenen en vergelijken. In die stap vragen we enkele gegevens die nodig zijn om de meest correcte premie voor jouw reisverzekering te berekenen:

 • Type reisverzekering. Afhankelijk of je een korte periode of meermaals per jaar op reis gaat, kan je kiezen tussen een tijdelijke of jaarlijkse reisverzekering
 • Aantal verzekerden. Je kan een reisverzekering nemen voor jezelf, maar ook samen met je partner en/of kinderen
 • Gewenste waarborgen. Kies voor waarborgen zoals pechverhelping, annulatie en/of bagage om je nog beter op reis te beschermen
 • Gegevens verzekeringsnemer. Deze gegevens hebben we nodig zodat we jou de offertes kunnen doorsturen

Nadat je de bovenstaande gegevens hebt ingevuld, berekenen we bij verschillende verzekeraars de prijzen van jouw reisverzekering. Wanneer de prijzen zijn berekend, krijg je een overzicht van de offertes per maatschappij. Op die manier kan je eenvoudig nagaan welke de goedkoopste reisverzekering is die het beste aansluit bij jouw behoefte.

Hoe wordt de premie van mijn reisbijstandsverzekering berekend?

De premie van jouw reisbijstandsverzekering verschilt per persoon. De premie wordt berekend op basis van het type reisverzekering, het aantal personen en de gekozen waarborgen. Zo zal een tijdelijke reisverzekering een lagere premie hebben dan een jaarlijkse reisverzekering omwille van een kortere verzekerde periode en minder uitgebreide waarborgen.

Is een reisverzekering vergelijken nuttig voor mij?

Je wilt met een gerust gemoed op vakantie gaan. Daarom kan je best een reisverzekering afsluiten om je te beschermen tegen onverwachtse gebeurtenissen. Het is ook aangeraden om de verschillende reisverzekeringen met elkaar te vergelijken omdat:

 • Je snel en eenvoudig vergelijkt
 • Je kosteloos en vrijblijvend vergelijkt
 • Je bespaart op jouw verzekering

Een extra reden om jouw reisverzekering te vergelijken, is de promoties die de verzekeraars doorheen het jaar voeren. Die promoties worden steeds verwerkt in de premies van het offerteoverzicht.

Maak nu een vergelijking voor jouw reisbijstandsverzekering

Heb je nog niet de vergelijking voor jouw reisbijstandsverzekering gemaakt? Je kan via Verzekeringen.be gratis, online en in enkele minuten verschillende reisverzekeraars met elkaar vergelijken. Aan de hand van de gegevens die je hebt ingevuld in de vergelijkingstool, simuleren we de beste premie voor jouw reisverzekering. Ontdek welke reisverzekering voor jou het voordeligste is. Sluit jouw reisverzekering ook ineens online af.