Auto en motor verzekeren

Je houdt ervan om naast jouw ritjes met de auto, ook op uitstap te gaan met jouw trouwe tweewieler. Is het dan eventueel mogelijk om je motor samen met je auto bij dezelfde maatschappij te laten verzekeren? En wat zijn dan de voordelen ervan?

Bereken eenvoudig jouw motorverzekering

Verzekeringen voor je motor

Welke verzekering heb je verplicht nodig?

Net zoals bij de auto, moet je voor jouw motor verplicht over een BA verzekering beschikken. Een BA motorverzekering beschermt je bij schade die je eventueel aan derden zou kunnen berokkenen.

Welke verzekeringen zijn optioneel?

Om je motor zo optimaal mogelijk te beschermen, kan je bijkomende verzekeringen afsluiten. Die verzekeringen dien je echter niet verplicht te nemen.

  1. Rechtsbijstandsverzekering: de rechtsbijstand beschermt jouw belangen wanneer een gebeurtenis aanleiding heeft gegeven tot een situatie waardoor je schade hebt geleden of schade hebt veroorzaakt.
  2. Mini Omnium motorverzekering: de mini omnium biedt een oplossing voor schade aan je motor door specifieke situaties zoals brand, diefstal…
  3. Full Omnium motorverzekering: de full omnium verstrekt een schadevergoeding (al dan niet na de afhouding van een bepaalde vrijstelling), zelfs wanneer geen van de welomschreven situaties (cfr. Mini Omnium) aanleiding gaf tot de schade.
  4. Bestuurdersverzekering: de bestuurdersverzekering beschermt de bestuurder van de motor tegen de zelf opgelopen lichamelijke schade.

Motorverzekering en autoverzekering combineren

Het is perfect mogelijk om jouw motorverzekering en autoverzekering te combineren bij dezelfde maatschappij. Door jouw motor en auto samen te verzekeren, kan de verzekeraar één van de volgende voordelen toekennen:

  1. Premievermindering op je autoverzekering
  2. Premievermindering op je motorverzekering
  3. Premievermindering op beide verzekeringen

Prijs motorverzekering

Bereken eenvoudig de prijs voor jouw motorverzekering. Vergelijk verschillende motorverzekeraars en kies zelf voor de beste motorverzekering.

Bereken eenvoudig jouw motorverzekering