Doorlopende reisverzekering

Ben je van plan om voor lange tijd op vakantie te gaan? Of ga je doorheen het jaar meerdere keren op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering de beste optie voor jou.

  • Vergelijk bij de grootste aanbieder
  • Laat al je papierwerk door ons regelen
  • Vergelijk jaarlijkse of tijdelijke formules
Joske 03

De beste bescherming.

Kijk welke reisformules je dekken tegen het coronavirus

Voor de all-ins en de avonturieren.

Met een uitgebreid aanbod vind je voor elke vakantie de beste verzekering.

In mensentaal uitgelegd.

Vergelijk snel en eenvoudig alle info die je nodig hebt.

Bereken je prijs

Bij welke verzekeraars kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?

  • Via verzekeraars Allianz Assistance en Verzekerje

Meer informatie over deze verzekeraars vind je op verzekeraars die actief zijn op Verzekeringen.be

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering of jaarlijkse reisverzekering sluit je af wanneer je langer dan 3 weken aan één stuk op vakantie bent of meerdere keren per jaar voor een korte periode op reis gaat.

Een doorlopende reisverzekering kan dekking bieden tot 90 of 120 dagen onafgebroken in het buitenland. Indien je langere dekking wenst, kan dat gelukkig bij de meeste verzekeraars. Je dient dan waarschijnlijk wel een bijpremie te betalen.

Wat dekt een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering dekt jou en je gezin doorheen het jaar voor een langdurige reis of meerdere korte vakanties. De meeste reisverzekeringen omvatten standaard:

  • Bijstand aan personen. Deze bijstand beschermt jou en je gezin tegen de risico’s van ziekte, ongeval en/of overlijden
  • Bijstand aan voertuigen of pechverhelping. Deze bijstand dekt onder meer de kosten van het takelen en bijstand aan de passagiers
  • Annulatie. Deze waarborg dekt je in tegen het financieel verlies dat je zou lijden indien je door onverwachte omstandigheden (herexamens, schade aan jouw woning etc.) jouw reis moet annuleren
  • Bagage. Deze waarborg dekt je in bij (onbewust) verlies en (onvrijwillige) schade van jouw bagage

Dekkingen, voorwaarden en premies kunnen verschillen per verzekeraar. Daarom dat je best jouw reisverzekering vergelijkt bij meerdere verzekeringsmaatschappijen. Zo vind je de meest voordelige reisverzekering die aangepast is aan jouw persoonlijke behoeften.

Waarom een doorlopende reisverzekering afsluiten?

Zoals eerder vermeld, sluit je een doorlopende reisverzekering af wanneer je langer dan 3 weken aan één stuk op vakantie bent of meerdere keren per jaar voor een korte periode op reis gaat. Je bent dus een volledig jaar gedekt voor al jouw reizen en het is voordeliger dan dat één of meerdere tijdelijke reisverzekeringen af te sluiten.

Weetje: een tijdelijke reisverzekering is voordeliger dan de doorlopende reisverzekering wanneer je voor maximaal 3 weken op reis gaat. Wanneer je voor langer dan 3 weken boekt, is het aangeraden om een jaarlijkse reisverzekering af te sluiten.

Wat kost een doorlopende reisverzekering?

De prijs van een doorlopende reisverzekering hangt af van verzekeraar tot verzekeraar. Je kan via Verzekeringen.be eenvoudig jouw reisverzekering berekenen en de verschillende reisverzekeraars met elkaar vergelijken.