Fietsverzekering vergelijken

Snel en eenvoudig jouw fietsverzekering vergelijken? Via Verzekeringen.be kan je in slechts 2 minuten de beste prijs voor je fietsverzekering berekenen. Vergelijk de prijzen van de belangrijkste fietsverzekeraars in België en ontdek snel de voordeligste fietsverzekering.

Vergelijk jouw fietsverzekering online

Bij welke verzekeraars kan ik mijn fietsverzekering vergelijken?

Allianz Assistance biedt fietsverzekeringen voor zowel gewone fietsen als elektrische fietsen. Je kan snel en eenvoudige via verzekeringen.be een vergelijking maken.

Wat dekt mijn fietsverzekering?

Je hebt bij elke fietsverzekeraar verschillende formules binnen de fietsverzekering. De standaard fietsverzekeringen zijn echter bij elke fietsverzekeraar hetzelfde:

  • Gewone fietsverzekering. Een gewone fietsverzekering dekt je in het geval van totaal verlies en schade door (poging tot) diefstal
  • Omnium fietsverzekering. Een omnium fietsverzekering heeft dezelfde dekkingen als de gewone fietsverzekering, maar dekt ook totaal verlies door ongeval en schade door vandalisme, val of ongeval

Je kan aan de bovenstaande formules steeds aanvullende dekkingen toevoegen waaronder pechverhelping en rechtsbijstand.

Hoe kan ik mijn fietsverzekering vergelijken?

In slechts één stap kan je de prijs voor jouw fietsverzekering bij de belangrijkste verzekeraars vergelijken. In die stap vragen we alle noodzakelijke gegevens om de meest correcte premie voor jouw fietsverzekering te kunnen berekenen:

  • Gegevens fiets. Denk hierbij aan type fiets (mountainbike, elektrische fiets etc.), leeftijd fiets, aankoopprijs en waarde accessoires
  • Gewenste dekkingen. Kies hier tussen de gewone fietsverzekering of omnium fietsverzekering
  • Gegevens bestuurder. Geef hier jouw naam en mailadres op zodat we jou de offertes kunnen doorsturen

Nadat je alle gevraagde gegevens hebt ingevuld, bereken we bij verschillende verzekeraars de prijzen van jouw fietsverzekering. Eenmaal de prijzen zijn berekend, kan je elke offerte in detail bekijken. Zo kan je eenvoudig nagaan welke de goedkoopste fietsverzekering is én het best aansluit bij jouw behoeften.

Hoe wordt de premie van mijn fietsverzekering berekend?

De premie van een fietsverzekering verschilt van persoon tot persoon. De premie wordt berekend op basis van het type fiets, de leeftijd, de aankoopprijs plus accessoires en de gekozen dekkingen. Zie dus dat je bij berekening alle gegevens zo correct mogelijk invult. Zo krijg je steeds de meest correcte en scherpste prijzen te zien.

Is een fietsverzekeringen vergelijken nuttig voor mij?

Je wilt met een gerust gemoed op fietstocht kunnen gaan. Daarom kan je best een fietsverzekering afsluiten om je te beschermen tegen diefstal en/of schade. Er zijn verschillende redenen om jouw fietsverzekering online te vergelijken:

  • Je vergelijkt snel en eenvoudig de prijs van jouw fietsverzekering
  • Je vergelijkt kosteloos en zonder enige verplichting meerdere fietsverzekeraars
  • Je bespaart op jouw fietsverzekering

Daarnaast kan je nog eens extra besparen op jouw fietsverzekering omdat verzekeraars vaak doorheen het jaar promoties voeren. Die promoties worden verwerkt in de premies van het offerteoverzicht.

Nu mijn fietsverzekering vergelijken

Je kan via Verzekeringen.be volledig vrijblijvend de belangrijkste fietsverzekeraars met elkaar vergelijken. We berekenen de beste premie voor jouw fietsverzekering op basis van de gegevens die je hebt ingevuld in de vergelijkingsmodule. Vergelijk in één oogopslag de verschillende premies en sluit meteen de goedkoopste én beste fietsverzekering online af.

Vergelijk jouw fietsverzekering online