Verzekering kat

Als eigenaar van een kat wil je enkel het beste voor jouw lieve viervoeter. Besef wel dat een huisdier steeds gepaard gaat met een aantal vaste kosten zoals voeding, inentingen en een bezoek aan de dierenarts. En wat met onvoorziene kosten? In dat geval kan je beroep doen op de kattenverzekering.

Prijs kattenverzekering berekenen

Wat is een kattenverzekering?

Een kattenverzekering vergoedt de onvoorziene dierenartskosten en/of behandelingskosten die gerelateerd zijn aan een ziekte of ongeval. Die kosten zijn niet gedekt indien de ziekte of het ongeval, evenals hun gevolgen, opgetreden en vastgesteld zijn vóór de ondertekening van het verzekeringscontract of tijdens de wachttijd.

Wat dekt de kattenverzekering?

Zoals eerder aangehaald dekt de kattenverzekering de onvoorziene kosten voor de dierenarts en kosten gepaard met de behandeling. Enkele voorbeelden van mogelijke dekkingen:

 • Raadpleging dierenarts
 • Gezondheidscontrole
 • Laboratoriumanalyse
 • Urineweginfectie
 • Gastro-enteritis
 • Vaccinatie
 • Sterilisatie
 • Ontwormingsmiddelen

Vraag steeds aan jouw verzekeraar naar de dekkingen binnen jouw kattenverzekering. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Wat dekt de kattenverzekering niet?

Zoals reeds meegegeven komt de kattenverzekering niet tussen indien de ziekte of het ongeval met hun gevolgen zijn opgetreden en vastgesteld vóór het afsluiten van de verzekering of tijdens de wachttijd. Hieronder vind je voorbeelden van mogelijke uitsluitingen:

 • Kosten voor oogprothesen
 • Voedingskosten zoals dieet- of therapeutische voeding
 • Identificatiekosten zoals elektronische chip of tatoeage

Je kan voor alle informatie aangaande de uitsluitingen steeds terecht bij jouw dierenverzekeraar.

Komt een kattenverzekering tussen in de sterilisatiekosten?

In het Preventiepakket van dierenverzekeraar Santévet is er een tussenkomst voorzien in de kosten van de sterilisatie. Al hun formules bieden het pakket aan. Een premieaanvraag is steeds volledig vrijblijvend te verkrijgen.

Waarom een verzekering voor katten?

Een verzekering voor katten is niet verplicht, maar is wel iets om over na te denken. Je weet maar nooit of jouw kat tijdens zijn/haar ontdekkingsreis een ongeluk krijgt of plotseling ernstig ziek wordt. De kosten van die medische zorgen kunnen enorm oplopen én komen meestal onverwacht. In dat geval kan de kattenverzekering een oplossing bieden.

Wat kost een kattenverzekering?

Hoe jonger jouw kat op het moment dat je de verzekering afsluit, hoe lager ook de premie. Naast leeftijd zijn ook zaken zoals gezondheid en ras bepalende factoren in de grootte van de premie.

Hoe een kattenverzekering afsluiten?

Je kan online de premie van jouw kattenverzekering berekenen via Verzekeringen.be. In slechts enkele minuten ontdek je welke de voordeligste kattenverzekering is die het beste aan de behoeften van jouw kat voldoen. Sluit de verzekering voor jouw kat ineens ook online af.

Kattenverzekering berekenen