Autoverzekering

Autoverzekering

Wie in België met een auto de baan op wil, moet minstens verplicht een BA autoverzekering afsluiten. Aanvullend kun je je nog extra laten beschermen tegen diverse gevaren zoals brand, diefstal, glasbreuk enzovoort.

Informatie over de autoverzekering:

Wie moet een autoverzekering afsluiten?

Als eigenaar van een wagen ben je verplicht die te verzekeren wil je ermee op de openbare weg rijden. Je dient dus steeds een verzekering voor je wagen af te sluiten, maar je hoeft die niet zelf af te sluiten.

Waarom dien ik een autoverzekering af te sluiten?

Je bent wettelijk verplicht minstens een BA autoverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de lichamelijke en materiële schade die je met jouw wagen aan derden toebrengt. Naast de verplichte BA autoverzekering kan je kiezen voor meer uitgebreide verzekeringsformules zoals de mini-omnium en full-omnium die meerdere dekkingen bevatten dan de standaard BA verzekering.

Waar is mijn autoverzekering overal geldig?

Je ontvangt meteen een groene kaart als bewijs voor het hebben van een autoverzekering. Op die groene kaart staan alle landen opgenomen waar je autoverzekering geldig is. Vertrek je echter naar een land dat niet voorkomt op de kaart, dan contacteer je best even jouw verzekeraar.

Hoe kan ik eventueel mijn autoverzekering opzeggen?

Als je geen actie onderneemt, wordt je autoverzekering op het einde van de verzekeringsperiode stilzwijgend verlengd (van jaar tot jaar). Wil je echter van verzekeraar veranderen, dan moet je tijdig een aangetekend schrijven sturen naar je verzekeraar met de melding dat je jouw autoverzekering wilt opzeggen en dat tenminste drie maanden voor het verstrijken van de lopende periode.

Hoe kan ik een goedkope autoverzekering vinden?

Je kan een goedkope autoverzekering vinden door verschillende autoverzekeraars met elkaar te vergelijken. Via Verzekeringen.be kan je online de prijzen van 10 autoverzekeraars met 1 simulatie berekenen. In één oogopslag kan je zien welke de beste én goedkoopste autoverzekering voor jou is. Sluit de autoverzekering meteen ook online af.

Waarom is het nuttig om autoverzekeringen te vergelijken?

Er zijn voldoende redenen om de prijzen van de autoverzekeringen online te vergelijken. Door autoverzekeringen online te vergelijken:

  • ontdek je of er lopende promoties zijn;
  • simuleer je met één berekening de prijzen van 75% van alle autoverzekeraars in België;
  • krijg je een idee van de grootte van jouw premie;
  • kom je weten hoeveel je kan besparen op je huidige autoverzekering.

Via Verzekeringen.be kan je gratis, snel en vrijblijvend de prijzen van 10 autoverzekeraars vergelijken. Ontdek welke verzekeraar jou de goedkoopste autoverzekering kan aanbieden.

 
{{'auto.mini.title' | translate}}
{{ci1Ctrl.init(_carNewOfferMini_WAR_verzekeringenportlet_fm)}}