Autoverzekering

Autoverzekering
Wie in België met een auto de baan op wil, moet minstens verplicht een ba autoverzekering afsluiten. Aanvullend kun je je nog extra laten beschermen tegen diverse gevaren zoals brand, diefstal, glasbreuk, garantie voor je tweedehandswagen,... Dat zijn de niet niet-wettelijk verplichte dekkingen en/of verzekeringen.
 
Gelet op de vele vragen (en de aard) die we ontvangen over de autoverzekering, heerst er nog veel onduidelijkheid. Daarom publiceren we regelmatig artikels en kun je ook de prijzen van je huidige verzekering auto vergelijken (bij 75% van de autoverzekeraars).

Wie moet nu een autoverzekering afsluiten?

Als eigenaar van een wagen, heb je de verplichting je auto te verzekeren wil ‘men’ ermee op de openbare weg rijden. Met andere woorden, je moet erop toezien dat er een verzekering voor je wagen wordt afgesloten, maar je hoeft deze niet zelf af te sluiten!

Wat moet je doen om de verzekering voor je auto op te zeggen?

Als je geen actie onderneemt, wordt je autoverzekering op het einde van de verzekeringsperiode stilzwijgend verlengd (van jaar tot jaar). Wil je echter van verzekeraar veranderen, dan moet je tijdig een aangetekend schrijven sturen naar je verzekeraar met de melding dat je wenst op te zeggen en dit ten minste drie maanden voor het verstrijken van de lopende periode.

Wat is een garantieverzekering voor je 2dehands wagen?

Ben je van plan een nieuwe of een tweedehandswagen aan te schaffen, weet dan dat je voortaan een verzekering kan afsluiten, die je beschermt voor het risico van financieel verlies bij een mechanische, elektrische of elektronische panne. Bijzonder hieraan is dat deze garantieverzekering ook van toepassing is, wanneer je je auto van een andere particulier hebt gekocht.

Waar is je autoverzekering overal geldig?

Op de groene kaart, die meteen als het bewijs geldt voor het hebben van een autoverzekering, staan alle landen opgenomen waar je autoverzekering geldig is. Vertrek je echter naar een land dat niet voorkomt op de kaart, contacteer vooraf dan even je verzekeraar.

Waarom prijzen voor je verzekering auto vergelijken?

  • ontdek of er lopende promoties zijn
  • omdat je via één berekening de prijzen van 75% van alle autoverzekeraars in België vergelijkt
  • krijg een idee van de orde–grootte van de (recurrente) premie
  • ga na hoeveel je kan besparen op je huidige autoverzekering
  • simuleer de invloed van de waarborgen op de prijs (*)
  • omdat het gratis, snel, volledig en online is