Inboedelverzekering

Heb je recent een nieuw appartement of huis gekocht? Bescherm dan niet enkel het gebouw, maar ook jouw inhoud met een inboedelverzekering.

Bereken jouw inboedelverzekering

Welke informatie vind je hieronder terug :

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is een verzekering tegen mogelijke schade veroorzaakt aan jouw inboedel (bijvoorbeeld meubels). Het is een schadeverzekering die onder de brandverzekering valt. Er bestaan wel inhoudelijke verschillen tussen de inboedelverzekeringen. Daarom kan je best bij jouw brandverzekeraar informeren naar de dekkingen van jouw verzekering.

Waarom een inboedelverzekering afsluiten?

Zoals reeds hierboven vermeld, dekt de inboedelverzekering mogelijke schade veroorzaakt aan jouw inboedel. Een inboedelverzekering (inhoud) gaat het best samen met een brandverzekering (gebouw). Zo ben je zowel verzekerd voor het gebouw als voor de inhoud van het gebouw.

Welke inboedelverzekering is het beste?

De dekkingen en premies kunnen verschillen per verzekeraar. Daarom is het belangrijk om offertes bij verschillende verzekeraars op te vragen. Dat kan allemaal online via Verzekeringen.be.

Hoe mijn inboedelverzekering vergelijken?

Dankzij de vergelijkingsmodule van Verzekeringen.be kan je bij meerdere verzekeringsmaatschappijen de premie en dekkingen vergelijken. Om de vergelijking te maken, dien je het volgende mee te geven:

  • Gegevens woning. Denk daarbij aan het type gebouw, bouwjaar, type constructie en materialen enzovoort
  • Verzekerde waarde. Dit gaat om het bedrag van het gebouw en/of inhoud die je wenst te verzekeren
  • Gegevens verzekeringsnemer. Denk maar aan geboortedatum, naam en mailadres waarop we je de offertes mogen doorsturen

Nadat je alle gegevens hebt ingevuld, bereken we bij de prijzen van jouw inboedelverzekering bij verschillende verzekeraars. Wanneer de prijzen zijn berekend, kan je elke offerte in detail bekijken. Zo kan je eenvoudig nagaan welke de beste inboedelverzekering voor jou is.

Opgelet: de premie van de inboedelverzekering valt onder de berekeningsmodule van de brandverzekering.