Zijn erfelijke ziektes in een hondenverzekering gedekt?

Je hebt zonet een superleuke pup gekocht, maar na de eerste puppycontrole blijkt dat jouw kleine viervoeter een erfelijke ziekte heeft. Worden de kosten bij een erfelijke ziekte dan gedekt?

Bereken je hondenverzekering

Wat wordt er verstaan onder erfelijke ziekte?

Een erfelijke aandoening ontstaat doordat er een afwijking is in het erfelijk materiaal van één of van beide ouders. Pups kunnen zo’n aandoening van hun ouders erven. Een erfelijke ziekte is dus aangeboren, maar symptomen kunnen zich soms pas op later leeftijd voordoen.

Wat is het verschil tussen erfelijke en aangeboren ziektes?

Aangeboren ziektes zijn afwijkingen die ontstaan tijdens de zwangerschap en waarmee de pup wordt geboren. Die ziektes kunnen erfelijk zijn, maar kunnen ook ontstaan door invloeden van buitenaf of door een combinatie van zowel erfelijke als omgevingsfactoren.

Zijn erfelijke aandoeningen in een hondenverzekering gedekt?

Een hondenverzekering dekt de kosten van de dierenarts of de kosten die gepaard gaan met een behandeling. Die kosten moeten wel te wijten zijn aan een ziekte of een ongeval.

Bepaalde dierenartskosten worden echter niet vergoed waaronder kosten voor ongevallen en ziekten van vóór de inschrijving, erfelijke ziekten en misvormingen en kosten bij voortplanting of ziekten die voorkomen hadden kunnen worden door een vaccin.

Vraag zeker na bij jouw hondenverzekeraar welke dekkingen precies in jouw verzekering zitten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Bereken je hondenverzekering