Belfius Direct Verzekeringen

Belfius Direct Verzekeringen is een solide, 100% Belgische verzekeraar die jou en alles wat je na aan het hart ligt altijd centraal stelt. Premie simuleren, intekenen of schade aangeven? Als één van de digitale marktleiders hebben we tools ontwikkeld waardoor je dit makkelijk allemaal online kan doen. En we zijn nabij wanneer je ons nodig hebt. Elke weekdag en ook op zaterdag staan we klaar met raad én daad via telefoon en/of chat.

Wie is Belfius Direct Verzekeringen?

Corona Direct Verzekeringen was in 1974 de eerste directe verzekeraar in België. Ze pionierden in 2006 als eerste Belgische verzekeraar met een autoverzekering per kilometer en twee jaar later verrasten ze met een Hondenverzekering.
In juli 2023 werd Corona Direct Verzekeringen, een voormalig filiaal van Belfius Insurance, geïntegreerd binnen Belfius Insurance, met als nieuwe naam Belfius Direct Verzekeringen.

Welke verzekeringen biedt Belfius Direct Verzekeringen aan?
Belfius Direct Verzekeringen biedt een breed gamma van verzekeringen aan, zoals een kilometerverzekering voor auto’s en motors (auto- en motorverzekering), een woningverzekering voor eigenaars en huurders, een huisdierenverzekering, een familiale verzekering, een uitvaartverzekering,…

Hoe werkt een kilometerverzekering?

Je geeft aan hoeveel kilometer je jaarlijks denkt te rijden, en op basis daarvan berekent Belfius Direct Verzekeringen je premie. Op het einde van het jaar geef je je werkelijke kilometerstand door en herberekenen ze je premie. Eerlijk, toch? Minder gereden? Dan betaalt Belfius Direct Verzekeringen jou terug. Meer gereden? Even goed verzekerd! Je blijft correct verzekerd wanneer je meer rijdt dan voorzien. Je premie wordt dan herberekend volgens je werkelijke kilometerstand. En vanaf 25.000 km betaal je zelfs niets bij voor extra kilometers.
Via verzekeringen.be kan je alvast de premie voor jouw autoverzekering bij Belfius Direct Verzekeringen berekenen.

De Kilometerverzekering van Belfius Direct Verzekeringen heeft een minimumduur van 1 jaar. Dit wordt elk jaar stilzwijgend verlengd, tenzij het ten minste 3 maanden voor de vervaldag door jou wordt opgezegd.
De Kilometerverzekering is een autoverzekering naar Belgisch recht van Belfius Direct Verzekeringen, handelsnaam van Belfius Insurance NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel, RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, verzekeringsonderneming toegelaten onder nummer 0037.

Kleine letters in het groot

Burgerlijke aansprakelijkheid

Gedekt
• De vergoeding voor de stoffelijke schade aan derden wordt door deze verzekering beperkt tot maximaal 100.000.000 euro per schadegeval en is onbeperkt voor de lichamelijke schade aan derden.
• We zorgen bij een ongeval voor de sleping van je wagen en het vervoer van de ongedeerde inzittenden naar hun domicilie in België.

Optionele uitbreidingen
Heb je een optionele waarborg Vervangvoertuig, dan slepen we je wagen na een ongeval naar een hersteller en krijg je voor 10 tot 30 dagen een vervangvoertuig.
Niet gedekt
• De BA autoverzekering dekt geen lichamelijke schade van de bestuurder wanneer die aansprakelijk is voor het ongeval. Neem daarvoor de optionele waarborg Bestuurdersverzekering.
• De BA autoverzekering dekt geen materiële schade aan het verzekerde motorrijtuig. Neem daarvoor de optionele waarborg omnium.
• De BA autoverzekering geldt niet indien een dief of heler een ongeval veroorzaakt met het verzekerde voertuig.

Kleine Omnium & Full Omnium

Gedekt
• De verzekerde waarde van je wagen wordt bepaald op basis van de prijs die je er effectief voor betaalde.
• De vrijstelling geldt uitsluitend voor de waarborg ‘Materiële schade’ die deel uitmaakt van de Full Omnium en bedraagt €500. Je kan ervoor kiezen om deze te halveren.
• We betalen het transport van je voertuig naar de garage, de repatriëring en de voorlopige stalling, voor max. €1.250 (excl. btw).
• We betalen dringende herstellingen en/of vervangingen die nodig zijn om je wagen wettelijk en veilig te kunnen gebruiken, en dit voor max. €1.000 euro (incl. btw) verminderd met de eventuele franchise.
• We vergoeden tot €250 (exclusief btw) kosten voor het reinigen en herstellen van het interieur van het verzekerde voertuig, wanneer dit vuil is geworden ten gevolge van een niet-betaald spoedtransport van een gewonde of zieke na een verkeersongeval.

Niet gedekt
• Schroeischade aan de binnenbekleding (brandschade zonder ontvlamming).
• Schade beperkt tot de banden van het verzekerde voertuig.
• Schade aan voorwerpen die in het verzekerde voertuig worden vervoerd.
Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in, zowel voor de basiswaarborgen als voor de opties. Je kan de volledige lijst terugvinden in het informatiedocument over het verzekeringsproduct (IPID) en in de Algemene Voorwaarden van de kilometerverzekering

Welke zijn de actuele prijzen en promoties?

Zoek je een verzekering en wil je voorafgaand de markt even afspeuren, klik dan op bovenstaande knop en selecteer de verzekering waarvoor je een prijs wil berekenen en simuleren. Na een korte vragenlijst worden de prijzen onmiddellijk online berekend. Voor je een verzekering afsluit, dien je steeds de infofiche en algemene voorwaarden door te nemen.

Hoe kan ik Belfius Direct Verzekeringen contacteren?

Belfius Direct Verzekeringen – hoofdzetel
• Adres: Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel
• Tel: 02 244 23 23
• Rekeningnummer (IBAN): BE94 0689 3935 6414
• Verzekeringsonderneming toegelaten onder code 0037