Maatschappijpagina - AG Insurance

Maatschappijpagina - AG Insurance

AG Insurance, ook wel AG verzekeringen genoemd, is de merknaam die de verzekeringsactiviteiten van Ageas in België omvat.

Historiek Ag Insurance

AG verzekeringen stamt af van AG Leven uit 1824. In 1830 werd AG Brand opgericht en in 1967 (zo'n 130 jaar later dus) worden beide verenigd en vormen de AG Groep.

In de daarop volgende decennia zou de AG groep nog diverse verzekeringsmaatschappijen overnemen (zie overnames) tot het zich in 1990 aansloot bij de op dat ogenblik ontstane Fortis Groep (fusie van de Nederlandse verzekeringsmaatschappij AMEV en de Nederlandse VSB Bank) in Nederland.

De nieuwe groep kenmerkt zich in de komende decennia door talrijke overnames van bedrijven (o.a. ASLK, Generale Bank, ASR Stad Rotterdam, Amersfoorste,...). Ondertussen is de AG groep opgegaan in Fortis verzekeringen en werd Fortis AG.

De grenzeloze ambities in combinatie met het overheersende negatieve klimaat op de financiële markten (periode 2007 - 2010) zorgden ervoor dat de gecombineerde overname van ABN Amro onverteerbaar was voor de groep. Zowel Nederland, België als Luxemburg schoten ter hulp en nationaliseerden de groep. België verkocht , d.m.v. aandelenruil & mits behoud van een minderheidsbelang, Fortis Bank aan de Franse groep BNP Paribas. Hiermee verwierf BNP Paribas ook de rechten op de naam Fortis.

De verzekeringsactiviteiten werden ondergebracht in de Fortis Holding. Deze bundelt de activiteiten van Fortis Insurance Belgium (in 2006 ontstaan uit de fusie tussen Fortis AG, dat samenwerkt met verzekeringsmakelaars, en FB verzekeringen, het vroegere verzekeringsbedrijf van Fortis Bank), Fortis Insurance International en een deel van de gestructureerde kredietportefeuille van Fortis Bank via de entiteit Royal Park Investments SA/NV. De verkoop van Fortis Bank België aan BNP Paribas bevat eveneens de verkoop van 25% van de aandelen Fortis Insurance Belgium aan Fortis Bank. Hiermee participeert BNP Paribas voor zo'n 25% mee in Fortis Insurance Belgium.

In 2009 wijzigt Fortis Insurance Belgium haar naam in AG Insurance. In 2010 wijzigt Fortis Holding haar naam in Ageas. 

Bron: de historiek van AG verzekeringen.

Aanbod verzekeringen

Schadeverzekeringen (ook wel BOAR genoemd, o.a. familiale verzekering, hospitalisatie met medi assistance, familis,...), levensverzekeringen (sparen & beleggen, overlijden) maar ook verzekeringen voor bedrijven & openbare instellingen. Méér info, klik door naar de producten van AG Insurance.

Prijzen en promoties

Zoek je een verzekering en wil je je voorafgaand even oriënteren, klik dan op de verzekering waarvoor je een premie wil berekenen en simuleren. Na een korte vragenlijst worden de prijzen onmiddellijk online berekend en krijg je meteen een offerte verstrekt.

Waar kun je de verzekeringen van AG verzekeringen verkrijgen ?

AG verzekeringen hanteert een multichannel distributie. Dit betekent dat de producten via diverse kanalen kunnen worden verkregen, hetzij:

AG Insurance nv – hoofdzetel

  • Adres: E. Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel
  • Tel: 02 664 81 11
  • Fax: 02 664 81 50
  • Web: http://www.aginsurance.be
  • Verzekeringsonderneming toegelaten onder code 0079

Nuttige info en linken