Autorijden na operatie

Wanneer mag je terug autorijden na een operatie? Ben je nog verzekerd? Alles hangt af van de gevolgen van je operatie.

Autoverzekering vergelijken

Wanneer autorijden na operatie?

In sommige gevallen is het duidelijk dat je niet meer in staat bent om een voertuig te besturen. Na een operatie aan je arm of been zal je hoogstwaarschijnlijk die tijdelijk niet meer kunnen gebruiken. Net als na een operatie waar je een vermindering van je gezichtsvermogen hebt.

Andere operaties kunnen misschien duizeligheid, hevige pijn of vermoeidheid veroorzaken. Dat kan ook heel gevaarlijk zijn om een voertuig te besturen.

Wacht dus met autorijden totdat je dokter zegt dat je terug in staat bent om veilig en verantwoord auto te rijden.

Of je snel terug met de auto kunt rijden na een operatie hangt af van je herstelproces. Je moet zowel fysiek als mentaal helemaal in orde zijn. Van de ene operatie zal je soms sneller revalideren dan de andere.

Hierbij enkele tips voor een spoedig herstel:

  • Neem voldoende rust. Geef je lichaam de kans en tijd om te genezen.
  • Forceer je niet. Heb je het moeilijk bij bepaalde taken en komt de pijn meteen. Laat het dan best aan andere.
  • Verzorg je wonden na een operatie. Doe je dat niet, is de kans op een infectie groter en zal je nog langer moeten revalideren.

Naast klachten waarmee je te maken hebt na een operatie, moet je ook rekening houden met bijwerkingen van eventuele medicijnen. Het is gebruikelijk om na je operatie een aantal weken medicijnen te nemen. Sommige medicijnen hebben daarentegen een negatieve invloed op je rijvaardigheid. Rijden onder invloed van een medicijn dat je rijvaardigheid vermindert is natuurlijk verboden.

Ben je verzekerd na schade?

Voor schade die je aan andere toebrengt, ben je altijd verzekerd dankzij je BA motorrijtuigen. Veroorzaak je een ongeval wanneer het medisch niet meer verantwoord is door gebruik van medicatie, dan zal je verzekeraar de volledige schadevergoeding kunnen terugeisen van je.

Autoverzekering berekenen

Je kan veel problemen vermijden door een BA autoverzekering af te sluiten. Bereken online jouw autoverzekering in enkele stappen en kies zelf welke verzekering het best bij jou past.

Autoverzekering vergelijken