Autosalon 2019

Autosalon 2019

De 97ste editie van het Autosalon vindt plaats in Brussels Expo van zaterdag 19 januari tot en met zondag 27 januari 2019. Het Autosalon is het ideale moment om te profiteren van exclusieve aanbiedingen bij verschillende auto- en motordealers. Zoals elk jaar, geven wij ook dit jaar 100 gratis Autosalon tickets weg, lees hieronder snel wat je ervoor moet doen.

Win een gratis Autosalon ticket!

Wat kom je te weten op deze pagina:

Win één van de 100 gratis Autosalon tickets!

Je maakt van maandag 12 november 2018 t.e.m. dinsdag 22 januari 2019 kans op een gratis ticket voor het Autosalon. 

Hoe maak ik kans op een ticket?

Dat kan heel eenvoudig. Door jouw autoverzekering te berekenen op Verzekeringen.be maak je automatisch kans op een ticket voor het Autosalon. De winnaars zullen willekeurig gekozen worden.

Hoe weet ik dat ik gewonnen heb?

Indien je één van de gelukkige winnaars bent, ontvang je een e-mail van ons met de code om jouw ticket online via de site van het Autosalon te bestellen. Zo kan jij op zoek gaan naar jouw ideale wagen.

Maak nu kans op een Autosalonticket!

Je vindt hier alle informatie over de deelnemingsvoorwaarden en de selectie van de winnaars

Wat kan ik doen op het Autosalon 2019?

Geef je ogen de kost en geniet van exclusieve wagens in Paleis 1. Daarnaast kan je ook uitzonderlijke spektakels en activiteiten bijwonen. Als je er dorst en honger van hebt gekregen, dan biedt het autosalon je doorheen de verschillende paleizen kleine drank- en snackbars, maar ook restaurants die volledige maaltijden aanbieden.

Wanneer is het Autosalon 2019?

Openingsdagen van het autosalon (voor VIP, journalisten en mediapartners)

Op vrijdag 18 januari 2019 kunnen enkel VIPS, journalisten en mediapartners het Autosalon bezoeken. Het Salon is dan open van 08u00 tot 15u00.

Openingsdagen van het autosalon (voor het publiek)

Het Autosalon 2019 vindt plaats van zaterdag 19 januari tot en met zondag 27 januari 2019 in Brussels Expo. Het Autosalon is dagelijks open van 10u30 tot 19u00.

Ook dit jaar zijn er weer nocturnes op maandag 21 januari en vrijdag 25 januari. Het salon is dan geopend van 10u30 tot 22u00. Ga je naar een nocturne? Dan gelden hiervoor dezelfde prijzen als voor een normaal bezoek aan het autosalon.

Hoeveel kost een ticket voor het Autosalon?

Je kan tickets verkrijgen aan de kassa en in treinstations in combinatie met een B-dagtrip-ticket. De onderstaande prijzen betaal je aan de kassa. Voordelige e-tickets zijn beschikbaar via de e-shop van het Autosalon.

  • Volwassenen: 15 euro
  • Kinderen van 6 tot 12 jaar: 9 euro
  • Kinderen jonger dan 6 jaar: gratis
  • Groepskaart (vanaf 15 personen): 180 euro
  • B-dagtrip-ticket: afhankelijk van beginstation

Méér informatie kun je terugvinden op de website van het autosalon 2019

Welke events kan je bijwonen op het Autosalon?

Ook dit jaar heeft het autosalon heel wat events in petto voor jong én oud. Hierbij een overzicht van de events die je dit jaar zeker niet mag missen.

Dream Cars

Het Salon Dream Cars zal tegenover vroeger gedurende de hele periode van het Autosalon toegankelijk zijn voor publiek. Het Dream Cars-salon is een absolute must voor liefhebbers van prestigewagens. Je vindt er namelijk de meest exlusieve bolides van de automarkt. Dé kans dus om ze eens van dichtbij te bewonderen.

We are Mobility

Steeds vaker zoeken we naar alternatieve mobiliteitsoplossingen om file en vervuiling tegen te gaan. Op het Autosalon vind je een Paleis volledig gewijd aan gedeelde en aanvullende mobiliteit. Daarbij worden de nieuwste oplossingen voorgesteld op het vlak van stadsmobiliteit, micromobiliteit, gecombineerd vervoer en apps.

Van Solutions/Most Loved Van

In alle onparen jaren besteed het Autosalon aandacht aan lichte bedrijfsvoertuigen, maar dit jaar worden ook koetswerkspecialisten, ombouwers en fabrikanten in de kijker gezet. Zij delen samen het Paleis 12 met de Pit Stop Bar en de ‘Crazy Show’, een combinatie van circus en acrobaten. Tenslotte is er ook nog de verkiezing van de Most Loved Van waarbij professionele bezoekers van het Salon en de website www.mostlovedvan.be de mogelijkheid krijgen om voor hun favoriete merk van lichte bedrijfsvoertuigen te stemmen.

Het Grote Vertrek 2019

De Ronde van Frankrijk vertrekt in 2019 vanuit Brussel. Dit wereldbekende evenement mag uiteraard niet ontbreken op het Autosalon. Aan de ingang van Paleis 3 zullen er animaties rond het wieleruniversum worden vertoond samen met informatie over het ‘Grote Vertrek’ en talloze activiteiten. Er komt tenslotte ook een handtekeningsessie met de beste wielrenner aller tijden: Eddy Merckx.

Smurf Experience

De Smurf Experience is een activiteit voor het hele gezin! Indien je houder bent van een geldig ticket kan je genieten van een kortingstarief voor de tentoonstelling 'Smurf Experience'.