Autosalon 2023

Het Autosalon is terug. De 99ste editie wordt gevierd in stijl, in de Brussels Expo.

Autosalon 2023

Het Autosalon keert terug voor de 100ste editie! Dit jaar terug met een fysieke expo. Er zijn allerlei festiviteiten en evenementen gepland om deze indrukwekkende mijlpaal te vieren.

Van 14 tot 22 januari 2023 kan je weer terecht in Brussel om de nieuwste auto’s, motoren, bedrijfswagens en technologische snufjes te bekijken.

Hoeveel kost een ticket voor het Autosalon 2023?

Early bird tickets komen met 2.5 euro korting.

  • Volwassenen Early Bird: € 12.5
  • Kind Early-Bird: € 7.5
  • Parking: € 10

Na de verkoop van de Early Bird tickets, betaal je dus:

  • Volwassenen: € 15
  • Kind: € 10

Waar is het Autosalon?

Het Autosalon van 2023 vindt plaats in de paleizen van Brussels Expo.

Wat kan ik doen op het Autosalon 2022?

Het Autosalon geeft je een hele dag vol activiteiten en evenementen.

Informatiesessies

Je kan info vinden over hoe je auto best te laden, welke motorisatie je kiest, welke innovaties er verwachten worden… Kortom, meer dan genoeg info om elke autoliefhebber wat food for thought te geven.

Dream car avenue

Hier kan je enkele exclusieve merken bekijken zoals Ashton Martin, Lotus, Jaguar, McLaren, … Wandel rond en droom weg bij deze topwagens.

Auto van het jaar

Voor de eerste keer wordt er op het Autosalon een Auto van het Jaar verkozen. De jury van de “Car of the Year” bestaat uit 61 internationale vakjournalisten die elk jaar 30 tot 40 nieuwe auto’s beoordelen aan de hand van diverse criteria zoals design, comfort, veiligheid, zuinigheid, milieuprestaties, rijgedrag, functionaliteit, rijplezier, technische innovatie en prijs-kwaliteitverhouding.

Formule 1 en eSport

Laat je onderdompelen in de wereld van de virtuele simracing. Je kan deelnemen aan een wedstrijd met 12 racesimulators en zo’n 30 spelconsoles! Ga de uitdaging aan en zet je beste tijd neer. De winnaar krijgt de kans om de Red Bull Ring te rijden met een echte Porsche. Schrijf je in via de website, of op het Salon zelf.

100 Jaar Autosalon film en iconische wagens

Bezichtig de 15 wagens die iconisch zijn voor de voorbije 100 jaar. De autos werden gekozen omwille van hun populariteit, technologische vernieuwing of hun impact op de samenleving. Ook niet te missen is de film 100 jaar Autosalon, van Louis Gendebien. Een informatieve parel voor de echte liefhebber.