Axa verzekering opzeggen

Wil je jouw Axa verzekering opzeggen? Dat kan, maar er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. We leggen je hier uit hoe je snel en eenvoudig je Axa verzekering kan opzeggen.

Bereken je autoverzekering

Hoe kan ik mijn Axa verzekering opzeggen?

Er zijn twee manieren waarop je je verzekering kan opzeggen:

Zelf je verzekering opzeggen

Als je zelf je Axa verzekering wilt opzeggen, dien je Axa minstens 3 maanden voor de jaarlijkse vervaldatum op de hoogte te stellen. Anders wordt de overeenkomst automatisch met een jaar verlengd via een stilzwijgende verlenging. Dat betekent dat je contract automatisch blijft lopen, je moet daar niet van de op hoogte gesteld worden.

De duur van de overeenkomst is één jaar. Aan het einde van de verzekeringsperiode wordt de overeenkomst automatisch van jaar tot jaar vernieuwd, tenzij een van de partijen de overeenkomst ten minste drie maanden voor het einde van de lopende periode opzegt.

Je verzekering laten opzeggen

Je kunt je verzekering ook laten opzeggen door je nieuwe verzekeraar of via je makelaar. Als je bijvoorbeeld online afsluit via Verzekeringen.be, dan kunnen onze experts je helpen door je Axa verzekering op te zeggen. Dan moet je zelf niets doen en weet je zeker dat het perfect in orde komt.

Wat zijn de uitzonderingen voor het opzeggen van je Axa autoverzekering?

Zoals hierboven vermeld is het standaard om je verzekering drie maanden voor de vervaldatum op te zeggen, maar er zijn enkele uitzonderingen.

Na schadegeval:

Nadat je verzekeraar je op de hoogte heeft gesteld van je uitbetaling of weigering van een schadeclaim, heb je 30 dagen tijd als je jouw Axa verzekering wil opzeggen. Na een schadegeval is dus altijd een goed moment om te vergelijken, want niet iedere verzekeraar laat zijn premie even hard stijgen.

Na elke aangifte van een schadegeval heb je tot maximaal één maand, nadat je verzekeraar je op de hoogte heeft gesteld van de uitbetaling of weigering van de schadevergoeding, de mogelijkheid om je autoverzekering bij Axa op te zeggen.

Wijziging van het tarief:

Als Axa het tarief van je verzekering wijzigt, moeten ze je daarvan op de hoogte brengen, ten laatste 90 dagen voor de vervaldatum van je verzekering. Nadat je op de hoogte bent gebracht, kan je jouw Axa verzekering opzeggen binnen 30 dagen.

Hoe moet ik mijn Axa verzekering opzeggen?

Je kunt het beste je Axa verzekering opzeggen via een aangetekende brief. Je kunt ook persoonlijk langsgaan (zorg dan wel voor een ontvangstbewijs) of een deurwaarder inschakelen.

Dit zijn de gegevens die je in je opzegbrief moet vermelden:

 • Je locatie en de datum
 • Je volledige naam en adres
 • De naam van je verzekeringsmaatschappij (Axa)
 • De mededeling dat je je polis wilt opzeggen
 • Je polisnummer
 • Het type verzekering (autoverzekering)
 • De hoofdvervaldatum
 • Je handtekening
 • Zoals eerder vermeld, kun je ook online je autoverzekering vergelijken en je verzekering bij Axa laten opzeggen door experts.

  Nieuwe autoverzekering afsluiten?

  Een autoverzekering is een verplichte verzekering. Als je jouw axa verzekering opzegt, maar nog wel met de auto wilt rijden, moet je een nieuwe autoverzekering afsluiten. Vergelijk vandaag nog snel en eenvoudig via Verzekeringen.be en sluit online je autoverzekering af. Je vindt door ons handig overzicht snel de beste premie aan de beste kwaliteit.