Batibouw 2020

Renovatie- of bouwplannen in de nabije toekomst? Van 29 februari tot en met 8 maart 2020 vindt in de Heizelpaleizen te Brussels Expo opnieuw Batibouw plaats. Ook deze editie staat het salon opnieuw garant voor heel wat nieuwigheden in de bouw, renovatie en inrichting van de woning. Wij geven dit jaar 200 gratis Batibouw tickets weg. Onze wedstrijd loopt van 10 februari tot en met 23 februari. Meer informatie vind je op onze Facebookpagina.

Wat kan ik doen op Batibouw 2020?

5 Senses Experience

Je bent waarschijnlijk wel van plan om lange tijd in je huis te wonen. Niet meer als normaal dat je alleen het beste wilt. Alleen, wat is dat, het beste? En in de winkel kan je niet zomaar op alle vloeren gaan wandelen of tussenmuren uittesten. Op Batibouw wel. Ervaar Batibouw met al je zintuigen. Voel, ruik en bekijk al de producten van de exposanten wanneer je door de gangen van Batibouw wandelt.

Green Building

Wil je jouw ecologische voetafdruk verminderen bij het bouwen of renoveren? Ontdek dan op Batibouw alle alternatieve materialen en vormen van wonen. Je kan tegenwoordig heel veel gerecycleerd maar kwalitatief materiaal gebruiken. Ook als je wel een huis wilt, maar geen lening van 20 jaar, kan je heel wat opties bekijken. Earthships, containerwoningen of chalets zijn voorbeelden van alternatieve woningen.

Smart Heathing & Cooling

Kiezen voor een ecologisch en energiezuinige huis, is kiezen voor de juiste verwarmings- en koelsystemen. Fossiele brandstoffen zijn verleden tijd. Omarm de toekomst en bekijk moderne, digitale oplossingen. Systemen zoals domotica kunnen bijvoorbeeld bijdragen tot een verminderde energieproductie. Zo kan je gemakkelijk alles zelf regelen én besparen, ook als je niet veel tijd hebt.

Small is beautiful

Steeds meer mensen wonen liever in de stad, lekker gezellig allemaal bij elkaar. Dat betekent natuurlijk wel dat er minder en minder plaats is. Een kleiner huis of appartement vraagt ook minder onderhoudswerk. Minder stofzuigen en dweilen, meer tijd voor wat je graag doet. Bij Batibouw kijken ze naar hoe je jouw kamers functioneel kunt houden in zo’n kleine ruimtes zonder oog te verliezen voor design.

Wanneer is Batibouw 2020?

Openingsdagen van Batibouw (voor de particulieren)

De 61ste editie van Batibouw loopt van zaterdag 29 februari tot en met zondag 8 maart 2020.

Openingsuren Batibouw

Batibouw is in het weekend open van 10u00 tot 18u30 en tijdens de week van 12u00 tot 20u30.

Nocturnes: donderdag 5 maart vindt de nocturne plaats en is Batibouw geopend van 12u00 tot 22u30.

Hoeveel kost een ticket voor Batibouw?

Prijs ticket Batibouw: kassa

  • Voor volwassenen: 15 euro
  • Voor kinderen van 6 tot 12 jaar: 8,5 euro
  • Kinderen jonger dan 6 jaar: gratis
  • Verlaagd tarief weekdagen (vanaf 16u): 9,5 euro

Prijs ticket Batibouw: online

  • Voor volwassenen: 13,5 euro
  • Voor kinderen van 6 tot 12 jaar: 8,5 euro
  • Groepsticket (minimum 11 tickets): 11,5 euro

Meer informatie kun je terugvinden op de website van Batibouw 2020.

Welke activiteiten kan ik bijwonen op Batibouw?

Je kan op Batibouw aan heel wat activiteiten deelnemen. Hierbij een overzicht van wat je dit jaar zeker niet mag missen op Batibouw:

Inspiration Zone

Ben je het beu om door Pinterest te scrollen en wil je live wat inspiratie op doen? Laat je verbazen en inspireren in de Inspiration Zone. Daar vind je 4 inspiratiewoningen: een studio, een appartement met één slaapkamer, een appartement met twee slaapkamers en een eengezinswoning. Vier compleet verschillende soorten woningen, met vier andere stijlen.

Do It Yourself Zone

Liever zelf de touwtjes in handen nemen? Dat moedigen we altijd aan. Batibouw ook. Dit jaar organiseren ze allerlei demonstraties en workshops.

Innovation Platform

Hier kun je kennismaken met nieuwe, opkomende bedrijven. Vragen over het lanceren van je eigen project? Stel ze gerust. Bekijk hoe je idee eruit ziet als 3D-print en ontdek alle mogelijkheden van deze nieuwe techniek.

Thermaroutes

Wij willen graag veranderen, maar het klimaat mag dat liefst niet al te veel doen. Ecologie speelt een grotere rol in de keuzes die mensen nemen. Batibouw heeft daarom een thermaroute uitgestippeld. Deze route leidt je door een tal van duurzame producten, geselecteerd op hun duurzaamheid, energiebesparing en de vermindering van gevaarlijke stoffen.

Expo Alternatief Wonen

Je hoeft je niet te beperken tot een tradtioneel huis of appartement. Tegenwoordig zijn er een hele waaier van extra opties, vaak goedkoper en duurzamer. Ze zijn ons ook een stuk minder bekend, dus lijken ze soms een beetje bizar of ongewoon. Daarom heeft Batibouw enkele alternatieve manieren van wonen uitgebouwd. Neem eens een kijkje en wie weet vind jij je droomhuis wel in een van deze alternatieven.

 Wedstrijd Batibouw 2020

Helemaal overtuigd? Geweldig, want wij geven 100 duotickets weg via onze Facebookpagina. We kiezen 50 winnaars in Vlaanderen en 50 in Wallonië. Alles wat je moet doen is onze Facebookpagina liken, iemand taggen in de wedstrijdpost die je graag zou meenemen en de post delen.

Lees het volledige reglement hier.