De Kilometerverzekering van Belfius Direct Verzekeringen

Heb je al eens een kilometerverzekering overwogen voor je auto? Hoeveel kun je nu écht besparen door je werkelijke aantal gereden km’s op te geven? Vind hier het antwoord op jouw vragen over de kilometerverzekering.

Belfius Direct autoverzekering berekenen

Wat is het principe van een kilometerverzekering en hoe wordt deze berekend?

Een kilometerverzekering is gebaseerd op het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. We bepalen jouw eerste premie onder andere op basis van het aantal kilometers dat je van plan bent om in het komende jaar te rijden. Bij de start van je verzekeringsovereenkomst vragen we je kilometerstand op. Op het einde van het verzekeringsjaar vragen we opnieuw je kilometerstand op en berekenen we je premie opnieuw op basis van het aantal kilometers dat je werkelijk hebt gereden.

Reed je minder dan geschat? Dan betalen we je het verschil terug. Meer gereden? Dan leg je bij en ben je nog steeds correct verzekerd. In de daaropvolgende jaren vragen we bij iedere vervaldag je kilometerstand op en maken we de berekening opnieuw. Zo betaal je steeds alleen voor de kilometers die je werkelijk hebt gereden.

Vanaf 25.000 kilometer per jaar krijg je een vlak tarief en moet je voor extra gereden kilometers niets meer bijbetalen. Reed je uiteindelijk toch minder dan 25.000 kilometer? Dan krijg je alsnog een deel van je premie terug. Zo krijg je steeds een tarief op maat!

Wat gebeurt er als ik het geschatte aantal kilometers overschrijd?

Als je meer rijdt dan aanvankelijk geschat, betaal je bij voor de extra gereden kilometers. Dit bedrag wordt bepaald aan de hand van je kilometerstand aan het einde van het verzekeringsjaar. Je premie wordt dan opnieuw berekend op basis van het werkelijk aantal gereden kilometers en het verschil betaal je bij.
Vanaf de aangifte van 25.000 kilometer, moet je voor extra gereden kilometers niets meer bijbetalen. In elk geval ben je altijd verzekerd voor alle waarborgen die je hebt gekozen. Of je nu meer of minder rijdt dan geschat.

Wat is het verschil tussen een kilometerverzekering en een klassieke verzekering?

Op het vlak van waarborgen, formules en service is er geen verschil. De manier waarop je premie wordt berekend is wel anders.

Bij een kilometerverzekering wordt je premie bepaald op basis van het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt, bovenop uiteraard de gebruikelijke segmentatiecriteria van autoverzekeringen. Zo betaal je alleen voor de kilometers die je werkelijk aflegt.
Bij een klassieke autoverzekering ligt de premie vast en spelen het aantal gereden kilometers geen rol. Verandert je persoonlijke situatie en rijd je plots een stuk minder, dan zal je geen geldterugkrijgen. Daarom vinden wij een kilometerverzekering meer correct. Dankzij onze kilometerverzekering betaalden wij al 3 miljoen euro terug aan onze klanten die tijdens de pandemie minder kilometers aflegden.

Wat dekt een omniumverzekering?

Belfius Direct Verzekeringen biedt twee omniumverzekeringen aan:

1. Kleine Omnium

Deze verzekering dekt je in geval van diefstal, brand, glasbreuk, schade ten gevolge van de natuurkrachten en loslopende dieren, zonder franchise.

2. Full Omnium

Deze verzekering dekt dezelfde waarborgen als de Kleine Omnium + materiële schade aan je voertuig in geval van schade met eigen fout, schade zonder derden of vandalisme, met een vaste franchise van € 500 of € 250.

Vanaf wanneer is een kilometerverzekering goedkoper?

Een kilometerverzekering kan tot 50% goedkoper zijn, maar dit hangt echt af van geval tot geval. Het is bijvoorbeeld niet standaard zo dat als je minder dan 25.000 km gaat rijden, je beter een kilometerverzekering neemt. De enige manier om te weten welke verzekering goedkoper is, is door de prijs van je autoverzekering te berekenen.

Prijs kilometerverzekering Belfius Direct Verzekeringen

Er spelen verschillende parameters mee in de kostprijs van een kilometerverzekering: aantal gereden kilometers, kilowatt van jouw wagen, jouw leeftijd, uitgiftedatum rijbewijs…
Wil je weten of de Kilometerverzekering van Belfius Direct Verzekeringen voordeliger voor jou is? Bereken en vergelijk hier de prijzen voor jouw autoverzekering. Neem voor je een contract afsluit steeds de infofiche en algemene voorwaarden door.

De Kilometerverzekering van Belfius Direct Verzekeringen heeft een minimumduur van 1 jaar. Dit wordt elk jaar stilzwijgend verlengd, tenzij het ten minste 3 maanden voor de vervaldag door jou wordt opgezegd.

De Kilometerverzekering is een autoverzekering naar Belgisch recht van Belfius Direct Verzekeringen, handelsnaam van Belfius Insurance NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel, RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, verzekeringsonderneming toegelaten onder nummer 0037.

Kleine letters in het groot

Burgerlijke aansprakelijkheid

Gedekt

 • De vergoeding voor de stoffelijke schade aan derden wordt door deze verzekering beperkt tot maximaal 100.000.000 euro per schadegeval en is onbeperkt voor de lichamelijke schade aan derden.
 • We zorgen bij een ongeval voor de sleping van je wagen en het vervoer van de ongedeerde inzittenden naar hun domicilie in België.

Optionele uitbreidingen
Heb je een optionele waarborg Vervangvoertuig, dan slepen we je wagen na een ongeval naar een hersteller en krijg je voor 10 tot 30 dagen een vervangvoertuig.

Niet gedekt

 • De BA autoverzekering dekt geen lichamelijke schade van de bestuurder wanneer die aansprakelijk is voor het ongeval. Neem daarvoor de optionele waarborg Bestuurdersverzekering.
 • De BA autoverzekering dekt geen materiële schade aan het verzekerde motorrijtuig. Neem daarvoor de optionele waarborg omnium.
 • De BA autoverzekering geldt niet indien een dief of heler een ongeval veroorzaakt met het verzekerde voertuig.

Kleine Omnium & Full Omnium

Gedekt

 • De verzekerde waarde van je wagen wordt bepaald op basis van de prijs die je er effectief voor betaalde.
 • De vrijstelling geldt uitsluitend voor de waarborg ‘Materiële schade’ die deel uitmaakt van de Full Omnium en bedraagt €500. Je kan ervoor kiezen om deze te halveren.
 • We betalen het transport van je voertuig naar de garage, de repatriëring en de voorlopige stalling, voor max. €1.250 (excl. btw).
 • We betalen dringende herstellingen en/of vervangingen die nodig zijn om je wagen wettelijk en veilig te kunnen gebruiken, en dit voor max. €1.000 euro (incl. btw) verminderd met de eventuele franchise.
 • We vergoeden tot €250 (exclusief btw) kosten voor het reinigen en herstellen van het interieur van het verzekerde voertuig, wanneer dit vuil is geworden ten gevolge van een niet-betaald spoedtransport van een gewonde of zieke na een verkeersongeval.

Niet gedekt

 • Schroeischade aan de binnenbekleding (brandschade zonder ontvlamming).
 • Schade beperkt tot de banden van het verzekerde voertuig.
 • Schade aan voorwerpen die in het verzekerde voertuig worden vervoerd.

Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in, zowel voor de basiswaarborgen als voor de opties. Je kan de volledige lijst terugvinden in het informatiedocument over het verzekeringsproduct (IPID) en in de Algemene Voorwaarden van de kilometerverzekering.