Dekt de brandverzekering mijn tweede verblijf?

Heb je naast jouw eigen woning nog een appartement aan zee of een huis in de Ardennen? Dan wil je uiteraard dat ook jouw tweede woning goed beschermd is. Dek jouw tweede verblijf tegen mogelijke schade met een brandverzekering.

Bespaar nu op je brandverzekering

Is mijn huidige brandverzekering voldoende?

De brandverzekering van jouw hoofdwoning dekt niet jouw tweede verblijf. Je dient voor jouw tweede verblijf een tweede brandverzekering af te sluiten. Die brandverzekering bevat dezelfde verplichte standaardwaarborgen als die van jouw hoofdwoning waaronder dekking tegen schade door brand, wateroverlast, natuurrampen, glasbreuk, vandalisme enzovoort.

Naast de verplichte waarborgen kan je uiteraard de brandverzekering uitbreiden met andere waarborgen zoals diefstal of rechtsbijstand. Geeft dit expliciet aan bij jouw verzekeraar of verzekeringsmakelaar.

Informeer ook steeds bij je verzekeraar of er voorwaarden zijn voor de diefstalverzekering indien je maar een bepaald aantal dagen ter plaatse verblijft. Leegstand van een woning zorgt namelijk voor een verhoogd risico. Hierdoor kan de verzekeraar extra voorwaarden opleggen of bepaalde zaken uitsluiten indien de woning maar beperkt bewoond is.

Ook wanneer het een tweede verblijft betreft dat je zou verhuren wanneer je er zelf niet verblijft, dien je dit zeker mee te delen aan je verzekeraar.

Is een brandverzekering verplicht?

Je bent niet bij wet verplicht om een brandverzekering af te sluiten, maar het is uiteraard wel aangeraden. De waarborgen van de brandverzekering daartegenover zijn wel wettelijk bepaald zoals de dekking tegen schade door brand, wateroverlast, natuurrampen, glasbreuk, vandalisme enzovoort.

Wat als mijn tweede verblijf in het buitenland ligt?

Je moet in dat geval jouw woning verzekeren in het land waar het zich bevindt. In principe verzekeren de Belgische verzekeraars geen woningen buiten België.

Wat als ik een tweede verblijf huur?

Net als eigenaar van een woning, kan je best als huurder een brandverzekering afsluiten. Zie dat je dan zeker de huurdersaansprakelijkheid en inhoud van de woning verzekert. Eigenaars verplichten trouwens vaak de huurder(s) om een brandverzekering af te sluiten.

Waar kan ik mijn brandverzekering afsluiten?

Je kan eenvoudig via Verzekeringen.be jouw brandverzekering online afsluiten. Vergelijk in enkele minuten tijd jouw brandverzekering bij meerdere verzekeraars. Zo ontdek je welke brandverzekeraar jou de beste dekkingen en premie kan aanbieden.

Bespaar nu op je brandverzekering