Fietsverzekering – Callant Verzekeringen

Callant Verzekeringen biedt een uitgebreide waaier van verzekeringen aan voor zowel particulieren als professionals.

Aangezien elektrische fietsen steeds meer verkocht worden en koersen of mountainbiken een veel voorkomende hobby is in België, heeft Callant Verzekeringen besloten om ook een fietsverzekering, meer bepaald een fietsomnium aan te bieden. Omdat Callant een verzekeringsmakelaar is, wordt de fietsverzekering/de fietsomnium aangeboden door Callant maar sluiten ze het af op de Belgische markt in naam van en voor rekening van de Nederlandse verzekeringsmaatschappij UVM (Unigrant verzekeringen).

Prijs fietsverzekering berekenen

Welke soorten fietsen kan je verzekeren?

Bij Callant is het mogelijk om een fietsomnium (diefstal & schade) of een fietsverzekering (diefstal) af te sluiten voor de onderstaande soorten fietsen:

 • Koersfiets of racefiets;
 • MTB of mountainbike;
 • Elektrische mountainbike;
 • Tandem;
 • Trekkingfiets;
 • Stadsfiets;
 • Ligfiets;
 • Hybride fiets;
 • Vouwfiets;
 • Kinderfiets;
 • Bakfiets;
 • Elektrische fiets.

Nuttige weetjes:

Wat bij schade?

Bij schade breng je zo snel mogelijk Callant op de hoogte (max 8 dagen na een schadegeval). Daarnaast is het belangrijk dat je de Callant-verzekeringsmakelaar schriftelijk op de hoogte brengt via een schadeformulier, aangevuld met een gedetailleerde beschrijving van de schade (= gedetailleerde schadebestek). Voor je jouw fiets laat herstellen, moet Callant de herstelling van je fiets eerst aanvaarden. Nadat je jouw fiets hebt laten herstellen, door een erkende fietshandelaar, moet je voor de tegemoetkoming een factuur bezorgen aan de makelaar. Als er sprake is van totaal verlies(*), dan moet je bij Callant de aankoopfactuur van je nieuwe fiets indienen.

Wat bij diefstal?

Net zoals bij een schadegeval, breng je de Callant-verzekeringsmakelaar op de hoogte. Hierbij is het belangrijk dat je door de politie een proces-verbaal laat opmaken. Dit moet je vervolgens als bewijs bezorgen aan Callant. Als het gaat om een fiets die voorzien is van een standaard slot, dan moet je kunnen aantonen dat je nog twee originele fietssleutels in je bezit hebt. Deze moet je tot slot ook aan hen overhandigen.

Maar wat als je fiets niet voorzien is van een standaard slot en gestolen wordt? Denk hierbij aan een koersfiets of racefiets… Wordt de aankoop van een nieuwe koersfiets/racefiets dan ook vergoed? Ja, een koersfiets/racefiets is niet voorzien van een standaard slot. Ten opzichte van andere fietsverzekeringen, voorziet de fietsomnium of fietsverzekering van Callant hiervoor wel een dekking. Anderen hebben in de voorwaarden van de fietsverzekering opgenomen dat je fiets op slot moet staan, fiets niet op slot is niet gedekt bij diefstal!

(*)Totaal verlies wilt zeggen dat de herstellingskosten van je fiets, na een ongeval, hoger zijn dan de waarde van je fiets. De term totaal verlies wordt ook gebruikt, indien je fiets is gestolen en niet meer wordt teruggevonden.

Prijs fietsverzekering en/of fietsomnium Callant berekenen!

Bereken alvast online de prijs voor jouw fietsverzekering of fietsomnium. Hierbij kan je ook de prijzen berekenen voor de aanvullende waarborgen (fietsbijstand, rechtsbijstand), boven op je fietsverzekering of fietsomnium.

Bereken online je fietsverzekering