Waar vind ik het chassisnummer van mijn auto?

Wil je een verzekering afsluiten, dan vraagt je verzekeraar naar het chassisnummer van je auto. Maar wat is dat nummer juist, waar vind je het en waarvoor wordt het gebruikt? Je vindt de antwoorden snel hier.

Bereken je autoverzekering

Wat is het chassisnummer van mijn auto?

Laten we beginnen bij het begin: wat is een chassisnummer eigenlijk? Een chassisnummer wordt ook wel eens het framenummer of het voertuigidentificatienummer (VIN) genoemd. Welke naam je het ook wilt geven, het chassisnummer is een unieke code die alle voertuigen moeten hebben. De code is altijd uniek. De code verandert nooit, ook niet als de auto bijvoorbeeld een nieuwe eigenaar krijgt. Ook als je van nummerplaat verandert, blijft je chassisnummer altijd hetzelfde. Je chassisnummer is dus een soort identificatiecode. Met dit nummer kan je dus zeggen dat het wel écht om jouw auto gaat. Oké, nu we dat weten, rest er nog een andere grote vraag.

Waar vind ik het chassisnummer van mijn wagen?

De gemakkelijkste manier om je chassisnummer te vinden is om je kentekenbewijs (ook wel je inschrijvingsbewijs) er even bij te halen. Op de voorkant, in de rechteronderhoek, vind je een kader waarin staat E.VIN. In dat kader staat je chassisnummer. Het bestaat uit letters en cijfers.
Een andere manier om het chassisnummer te vinden is in het voertuig zelf. Zo kan je het voertuigidentificatienummer vinden op de frame van de auto. Daar staat het nummer gegraveerd op een plaatje.

Waarom moet ik mijn chassisnummer geven?

Een chassisnummer is een unieke manier om te controleren over welke auto het gaat. Verzekeraars gebruiken dit om het schadeverleden van je auto bij te houden en te controleren.

Bereken je autoverzekering

Graag een betaalbare autoverzekering? Vergelijk vandaag nog je autoverzekering via Verzekeringen.be. Vul je gegevens in onze handige vergelijkingstool door op bovenstaande knop te drukken en krijg een duidelijk overzicht. Je kan ook online afsluiten. Wacht niet langer en vergelijk nog vandaag.