Checklist vakantie

Binnenkort een reis gepland? Ben je al volop aan het wegdromen van de zee, de prachtige natuur of de bruisende stad? Heerlijk! Maar laten we eerlijk zijn, soms kan je vakantie plannen en je koffer inpakken best stressvol zijn. Er is zoveel om aan te denken! We maken het je wat gemakkelijker met deze checklist.

Prijs reisverzekeringen vergelijken

Reisverzekering

Om je reis zo zorgeloos mogelijk te starten, overweeg je best een reisverzekering. Een reisverzekering beschermt jou en je familie tegen risico’s tijdens je reis. Een tropische microbe opgelopen of van je snowboarden gevallen? Het moet je maar overkomen. Dan kunnen de kosten al snel oplopen. Met een reisverzekering vermijd je te hoge kosten.

Voor nog meer zekerheid kan je nog een aantal opties aan je reisverzekering toevoegen, zoals pechbijstand, een annulatieverzekering, of een bagageverzekering. Zo kan je met een gerust hart op reis vertrekken.

Andere reisdocumenten

De juiste reisdocumenten meenemen is onontbeerlijk. Wat deze documenten juist zijn hangt af van het land waar je heen reist, maar hier zijn al enkele documenten om aan te denken:

 • Identiteitskaart bij? Neem hem altijd mee. Een kopie maken en apart bijhouden kan je veel zorgen besparen in geval van diefstal of verlies.
 • Heb je al een paspoort? Je paspoort is 7 jaar geldig. Je vraagt het aan bij je gemeentehuis.
 • Visum nodig? Dit is niet voor elke reisbestemming nodig. Als je moet overstappen met het vliegtuig, kijk dan zeker na of je voor die bestemming ook een visum nodig hebt. Een visum vraag je best drie tot vier weken voor je reis aan. Je vraagt je visum altijd aan bij de ambassade of het consulaat van het land waar je naartoe reist. Een handige tip: vaak vragen ze bij een toeristisch visum een bewijs van je vervoersticket naar je vakantie en waar je gaat verblijven. Neem dus zeker een kopie mee.
 • Andere verzekeringspapieren. Zorg ervoor dat je altijd het nummer van je verzekering op hand hebt. Daag jezelf uit en leer het vanbuiten! Neem ook zeker je ziekenfondskaart en -vignetten mee. Een hospitalisatiekaart en bloedgroepkaart zijn handig om op zak te hebben.

Ga altijd goed na of je documenten in orde zijn, anders kan je voor onaangename verassingen komen te staan.

Kleding

Zoek voor je vertrekt het weerbericht even op. Als je de perfecte outfits hebt samengesteld, moet je ze natuurlijk nog wel in je koffer krijgen. En dan lijkt die koffer plots een stuk kleiner! Hier zijn wat tips om de kofferruimte optimaal te gebruiken:

 • Kreuken voorkomen? Rol je kleding op! Zo bespaar je ook veel plaats.
 • Steek sokken en ondergoed in schoenen. Zo behouden ze mooi hun vorm en heb je weeral plaats gewonnen. Deze truck werkt ook om de vorm van je bh’s te behouden.
 • Werk zo veel mogelijk in laagjes

Als je met het vliegtuig reist, neem dan ook zeker altijd een outfit of twee in je handbagage mee. Mocht er dan iets gebeuren met je bagage kan je toch verder. Iets gebeurd met je bagage? Geen probleem met een bagageverzekering.

Reisapotheek

Het eten op vakantie mag dan wel hemels zijn, soms bekomt het niet zo goed. Als je medicijnen op voorschrift nodig hebt, neem je best je voorschrift mee op reis. Hier een lijstje van medicijnen om de meest voorkomende kwaaltjes te bestrijden:

 • Medicijnen tegen misselijkheid, reisziekte en diarree
 • Windels en pleisters
 • Pijnstillers zoals aspirine tegen koorts en pijn
 • Zonnemelk
 • Muggen- of insectenspray

Laat je reis niet verzieken. Sluit vandaag nog je reisverzekering af. Vergelijk hieronder je opties en vind de perfecte reisverzekering op maat.

Prijs reisverzekeringen vergelijken