Hoe kan ik mijn cm hospitalisatieverzekering opzeggen?

 Wil je graag je CM hospitalisatieverzekering opzeggen, dan moet je een aantal stappen volgen om je verzekeringscontract correct en efficiënt te beëindigen. 

Wanneer kan ik mijn cm hospitalisatieverzekering opzeggen?

Je kunt je cm verzekering in de volgende situaties opzeggen:

Jouw verzekeraar meldt een tariefswijziging in je ziekenhuisverzekering. In dat geval kun je de verzekering binnen een maand of drie maanden na de melding van de tariefswijziging opzeggen, afhankelijk van wat er in de brief staat vermeld.

Als je niet langer tevreden bent met je verzekeraar, kun je je verzekering opzeggen. Je moet dit echter minstens drie maanden voor de vervaldatum doen.

In de meeste gevallen moet je altijd minstens drie maanden voor de jaarlijkse vervaldatum aan je verzekeraar laten weten dat je je verzekering wilt opzeggen.

Hoe kan ik mijn cm hospitalisatieverzekering opzeggen?

Je kunt je hospitalisatieverzekering opzeggen door een aangetekende brief naar CM te sturen. Vergeet niet de volgende informatie in de opzegbrief te vermelden:

  • Jouw naam en adres.
  • Jouw polisnummer.
  • Jouw verzekeringsmaatschappij.
  • Het type verzekering.
  • Een vermelding dat je je polis wilt opzeggen.
  • De hoofdvervaldatum (of de geschatte datum als je niet 100% zeker bent).
  • Jouw handtekening.

Als je een nieuwe polis afsluit bij een andere verzekeraar, zal deze verzekeraar of mogelijk je tussenpersoon je begeleiden bij de noodzakelijke stappen om je contract te beëindigen.

Als je je verzekering opzegt vanwege een tariefswijziging waardoor je niet aan die drie maanden kunt voldoen, moet je dit apart in de brief vermelden. Meld dit ook altijd aan je nieuwe verzekeraar.

Als je polis meerdere personen dekt of als je meerdere verzekeringsplannen hebt afgesloten, kun je de beëindiging beperken per persoon of per verzekeringsplan.

Je CM verzekering opzeggen vanaf 1 oktober 2024

Vanaf 1 oktober 2024 wordt je verzekering opzeggen simpeler. Je moet niet langer een aangetekende brief sturen, maar je kan ook digitaal opzeggen door bijvoorbeeld een elektronische handtekening te zetten. Dat kon al langer via onze service, maar nu wordt het een recht voor iedereen.

Na 1 jaar verzekerd te zijn kan je ook op elk moment opzeggen, ongeacht de vervaldag van je verzekering. De termijn om op te zeggen wordt twee maanden in plaats van drie maanden.

Waarom mijn hospitalisatieverzekering vergelijken?

Je CM hospitalisatieverzekering is misschien niet de beste optie voor jouw situatie. Een onafhankelijke hospitalisatieverzekering past misschien beter bij wat je wilt. Door je hospitalisatieverzekering te vergelijken, weet je zeker dat je de beste keuze hebt gemaakt en dat je gedekt bent voor wat je wilt.

Verschillende verzekeraars hebben uitgebreide producten en specialiseren zich in de hospitalisatieverzekering. Bekijk vandaag nog op je het beste aanbod hebt.

Als je al een hospitalisatieverzekering had, zal je wachttijd ook veel korter zijn, of in sommige gevallen zelfs wegvallen.