Help! Hond aangereden! Wat nu?

Is jouw hond aangereden? Of heb je per ongeluk een huisdier aangereden? Dit kan je doen.

Bereken je hondenverzekering

Hoe kalmeer in mijn hond of kat nadat het is aangereden?

Leg een jas, sjaal of doek over het hoofd van je dier. Een hond die is aangereden is vaak in paniek en heeft pijn. Vooral ook katten gaan sneller uithalen of bijten als ze zich in een zwakke positie voelen door bijvoorbeeld pijn.

Iets over het dier leggen kalmeert het vaak omdat ze dan het gevoel hebben verstopt te zijn. Dat is een stuk veiliger voor een gewond dier.

Bij honden kan het nuttig zijn om een muilband aan te doen. Pas op als het dier moeite heeft met ademen. Wees dan gewoon voorzichtig, maar doe het geen muilband in.

Hoe breng ik mijn hond of kat veilig naar de dierenarts na een aanrijding?

Wees voorzichtig bij het verplaatsen van je kat of hond. Je allerliefste viervoeter zien pijn hebben is moeilijk. Je wilt hem of haar zo snel mogelijk in je armen nemen, of naar huis brengen. Maar je dier verplaatsen is gevaarlijk. Voor jou, want ze kunnen uithalen of bijten, maar ook voor je huisdier zelf. De verwondingen kunnen zo erger worden, zeker aan de ruggengraat.

Gebruik een draagberrie om je huisdier te verplaatsen. Je kan improviseren door een sterk stuk karton te gebruiken. Een mat uit je auto kan je ook gebruiken, als die niet te sterk doorbuigt. De boodschap is om de aangereden hond of kat zo stil mogelijk te houden.

Probeer de ergste bloedingen te stelpen. Je kan iets van stof op de wonde houden en druk uitoefenen of de wonde proberen te verbinden.

Wat als mijn hond een operatie moet ondergaan na aanrijding?

De kans dat je hond of kat na een aanrijding geopereerd moet worden is heel groot. Sowieso kan je best langs de dierenarts gaan. Zelfs als je dier op zich in orde lijkt, kunnen er interne bloedingen zijn. Huisdieren zoals katten laten ook niet graag zien dat ze pijn hebben, dus ze kunnen misschien oké lijken terwijl ze heel veel pijn hebben.

Een operatie voor een botbreuk kan als snel bijna € 1.000 kosten. Reken daarbij consultaties, medicatie en foto’s en je zit al snel aan enorm hoge kosten. Elk baasje wilt het beste voor zijn of haar huisdier, maar niet iedereen kan zomaar zoveel geld neerleggen. Een hondenverzekering of een kattenverzekering kan je daarbij helpen.

Helpt de hondenverzekering of kattenverzekering?

Een dierenverzekering kan je helpen om grote kosten te overbruggen. Die werkt namelijk een beetje zoals een ziekteverzekering. Je betaalt een franchise, een eigen bedrag, maar de rest wordt bijgelegd door je dierenverzekeraar.

Dierenartsconsultaties, operaties en medicatie worden allemaal gedekt. Zo kan je altijd zeker zijn dat je de beste zorg aan je huisdier kunt geven, zonder zelf in de problemen te komen.