10 huiveringwekkende tips om Halloween zonder kleerscheuren te doorkomen

Ben je van plan om tijdens Halloween op snoepjesstrooptocht te gaan in jouw buurt? Of wil je je gewoon verkleden als een eng monster of spook om de mensen de stuipen op het lijf te jagen? Houd er dan rekening mee dat Halloweenactiviteiten meestal ‘s avonds in het donker doorgaan. We geven je graag enkele tips mee om ervoor te zorgen dat jouw Halloweentocht veilig verloopt.

Hoe kan je in alle veiligheid op Halloweentocht gaan?

Halloween is een enorm leuk event waar vooral kinderen naar uitkijken want dan kunnen ze zich verkleden en langs huizen gaan voor trick-or-treat. Een gevaar loert wel steeds om elke hoek, dus het is aangeraden om rekening te houden met de volgende tips om de Halloweentocht zo veilig mogelijk te laten verlopen:

  1. Zorg ervoor dat je gezien wordt in het donker. Draag een fluo hesje of fluo strips aan de polsen en/of enkels.
  2. Gebruik een zaklamp om beter te zien en gezien te worden.
  3. Ga in groep of samen met een volwassene de straat op.
  4. Verwittig zoveel mogelijk mensen uit jouw buurt dat je met Halloween langskomt. Niet iedereen houdt namelijk van Halloween. Zij kunnen dan eventueel iets aan het raam uithangen om te laten weten of ze graag Halloweenbezoek hebben of niet.
  5. Neem best een gsm mee. Je weet nooit of je verdwaald geraakt of dat er onderweg iets gebeurt.
  6. Wandel steeds op de stoep als die voorzien is. Zo niet, wandel je best tegen de richting van het verkeer in.
  7. Blijf langs één kant van de straat lopen en steek niet onnodig over.
  8. Bel aan bij huizen waar er een licht brand en blijf in goed verlichte straten.
  9. Draag een kostuum die niet te groot is want dan is de kans groter dat je struikelt en je je pijn doet.
  10. Voorzie een handig en leuk tasje om het snoep in te verzamelen. Je wilt niet met al dat snoep in jouw handen over straat wandelen.

Wat kan je doen om de kleine monstertjes zo goed mogelijk te ontvangen?

Wanneer de spoken, zombies en monsters tijdens Halloween bij jou langskomen, kan je ook maar beter goed voorbereid zijn. Maak je pad vrij, verlicht je huis en wees goed verzekerd in geval van een ongeluk dankzij de familiale verzekering. De BA Familiale beschermt jou en je gezin tegen elke vorm van materiële en/of lichamelijke veroorzaakt door iemand van je gezin aan derden.