Fietssleutel kwijt? Vergeten? Zo helpt je verzekeraar

Het overkomt de beste wel eens. Je wilt op je fiets stappen en na al je zakken of je handtas na te gaan, blijkt dat je fietssleutel ergens verloren bent geraakt. Wat nu gedaan?

Bereken je fietsverzekering

Wat moet ik doen als ik mijn fietssleutel kwijt raak?

Meld sowieso aan je fietsverzekeraar dat je jouw fietssleutel kwijt bent.

Als je een fietsverzekering hebt, die ook tegen diefstal is verzekerd, vragen vele fietsverzekeraars om een bepaald soort slot te hebben. Dat zijn erkende sloten die net iets steviger zijn, om zo diefstal te voorkomen.

Vaak vragen ze dan een duplicaat van de sleutel te laten maken, zodat je jouw vorige slot kan gebruiken. Kan je dat niet, dan moet je een nieuw erkend slot aanschaffen.

Helpt mijn fietsverzekering als ik mijn fietssleutel thuis vergeet?

Als je jouw fietssleutel vergeet en je fiets onbewaakt achterlaat, ben je niet gedekt als je fiets gestolen wordt. Tegenwoordig kunnen de meeste elektrische fietsen gelukkig niet vertrekken zonder hun sleutel, dus loop je dat gevaar niet.

Je verzekeraar verwacht van je dat je jouw (elektrische) fiets goed beschermd en dus ook goed op slot achterlaat. Merk je op tijd dat je de sleutel vergeten bent, kan het lonen om toch nog even snel je sleutel te gaan halen.

Helpt mijn fietsverzekering als ik mijn fietssleutel kwijt ben?

Dat hangt af van je fietsverzekeraar. Sommige fietsverzekeraars bieden je dan bijstand aan. Je fietsverzekeraar regelt dan dat je veilig op je plaats van bestemming geraakt en soms ook terug thuis. Als je slot geforceerd is, dan kan je ook vragen om je te vervoeren naar een hersteller.

Meestal kan je van die bijstand ook genieten in het buitenland op vakantie. De meeste bijstand telt wel pas vanaf een bepaalde afstand van je huidige verblijfplaats.

Zoals we al zeiden, niet elke verzekeraar geeft je deze waarborg. Wil je dus zeker zijn dat je op je fietsverzekeraar kunt rekenen als je jouw sleutel verliest, zorg dan dat je jouw fietsverzekering vergelijkt. Zo kan je het aanbod bekijken in detail en sta je niet voor onaangename verrassingen.