Hoe kan ik goedkope energie vinden?

De goedkoopste energieleverancier is niet voor iedereen dezelfde. De energieprijs hangt namelijk af van een aantal factoren waaronder jouw regio, verbruik en soort elektriciteitsmeter. We kunnen je dus geen kant-en-klaar antwoord geven, maar we kunnen je wel helpen met jouw zoektocht naar de goedkoopste én beste energieleverancier

Welke energieleverancier is het goedkoopst?

De goedkoopste energieleverancier hangt af van een aantal criteria waaronder regio, verbruik en soort elektriciteitsmeter.

Regio

De prijs van elektriciteit verschilt vaak van regio tot regio. Elke regio heeft namelijk een bepaalde netbeheerder of iemand die de energie tot bij jou brengt. Voor het vervoer van die energie vraagt de netbeheerder een bepaald bedrag. Dat bedrag varieert van netbeheerder tot netbeheerder.

Verbruik

Je elektriciteitsverbruik hangt af van een aantal zaken zoals de manier waarop je jouw woning verwarmt, het aantal gezinsleden, je eigen gewoontes en comfortwensen,de isolatie van jouw woning enzovoort. Bij energie dienen we steeds rekening te houden met zowel electriciteit als gas. Afhankelijk van het type verwarming, kookvuur, … kan ook hier het verschil tussen de verschillende leveranciers groter worden. De goedkoopste leverancier voor elektriciteit is namelijk niet steeds de goedkoopste leverancier voor gas.

Soort elektriciteitsmeter

Je hebt verschillende soorten elektriciteitsmeters. Zo heb je bijvoorbeeld een dubbele meter. Een dubbele tariefmeter is een elektriciteitsmeter met twee telwerken. Je hebt er één die overdag de elektriciteit meet en één die ’s nachts de elektriciteit meet.

Vast of variabel

De energieleveranciers bieden meestal zowel variabele als vaste tarieven aan. Elks met hun eigen kostprijs. Vergelijk hier dus ook steeds de juiste tarieven met elkaar.

Hoe kan ik de goedkoopste energieleverancier vinden?

Vergelijk online de energietarieven

Eén van de efficiëntste manieren om het meest voordelige energietarief te vinden, is door online energietarieven te vergelijken. Dat kan via sites zoals energievergelijker en tariefchecker.

Vraag naar kortingen of promoties

Het aanbod van kortingen en promoties verschilt per energieleverancier. Daarom dat het belangrijk is om de elektriciteitscontracten te vergelijken om zo te kunnen profiteren van het meest voordelige tarief.

Profiteer van een lagere vergoeding voor energielevering

Bij sommige energieleveranciers kan je genieten van een lagere vergoeding voor het leveren van energie. Bij anderen gaan ze een dergelijke korting toekennen.

Neem deel aan een groepsaankoop

Sinds enkele jaren worden er ook voor verschillende regio’s jaarlijks een groepsaankoop georganiseerd. Hierbij kan men, daar het grote aantal mensen dat zich inschrijft, een zo goedkoop mogelijk tarief bekomen.

Verander automatisch naar de voordeligste energieleverancier

Indien je steeds zeker wilt zijn van de laagste energietarieven, moet je bij June zijn. June maakt namelijk gebruik van artificiële intelligentie om met slimme energiediensten je energiekosten te verlagen. Zo gaan zij bijvoorbeeld verschillende energieleveranciers vergelijken om zo dé leverancier te vinden die jou het goedkoopste tarief kan aanbieden.