Kan je hospitalisatieverzekering afsluiten bij bestaande ziekte?

Een verzekering dient om een risico te dekken die zich kan voordoen zoals bijvoorbeeld een mogelijk ongeval met de wagen of schade na een losstaande brand in jouw woning. Maar wat bij een hospitalisatieverzekering als je al een bestaande ziekte hebt?

Bereken je hospitalisatieverzekering

Dekt de hospitalisatieverzekering bij ziekenfondsen en verzekeraars een bestaande ziekte?

Ziekenfondsen

De hospitalisatieverzekering van een ziekenfonds dekt (beperkt) de kosten van de bestaande aandoening die je hebt op het moment van het afsluiten van de verzekering.

Verzekeraars

Private verzekeraars sluiten, bijna altijd, de kosten van bestaande ziekten uit in de individuele hospitalisatieverzekering. De kosten van een bestaande aandoening worden dus met andere woorden niet vergoed. Andere gezondheidsproblemen uiteraard wel. In de praktijk biedt een hospitalisatieverzekering van een privéverzekeraar je een ruimere dekking aan dan een hospitalisatieverzekering van een ziekenfonds.

Hoeveel kost een hospitalisatieverzekering?

De premie van een hospitalisatieverzekering is afhankelijk van verschillende zaken zoals leeftijd, vrijstelling, extra dekkingen enzovoort. De premies kunnen daardoor wel wat verschillen. Vergelijk dankzij onze berekeningsmodule de prijs van jouw hospitalisatieverzekering.
Bereken je hospitalisatieverzekering