Wat met je verzekeringen tijdens en na de zwangerschap?

Word je binnenkort mama of papa? Proficiat, dat is geweldig nieuws! Natuurlijk komt er heel wat kijken bij zo’n kleintje. Daarom geven we je alvast mee welke verzekeringen je best in orde dient te brengen.

Wordt een bevalling gedekt in de hospitalisatieverzekering?

Een bevalling wordt in de hospitalisatieverzekering gedekt. Let hierbij wel op dat je jouw hospitalisatieverzekering dient te op te starten vóór jouw zwangerschap. Wanneer je zwanger bent op het moment dat je de hospitalisatieverzekering afsluit, worden de kosten voor de zwangerschap, bevalling en eventuele complicaties niet vergoed.

Is je kindje meteen verzekerd vanaf de geboorte?

Wanneer je kindje is geboren, kan je hem of haar eenvoudig mee verzekeren in de hospitalisatieverzekering. Je dient enkel de geboorte van je zoon of dochter aan de verzekeraar te melden met de vraag om het kind mee op te nemen in de hospitalisatieverzekering. Doe dat binnen de termijn die in de algemene voorwaarden van je verzekering staat vermeld. Zo is jouw kindje onmiddellijk gedekt en dat meestal zonder medisch onderzoek of wachtperiode.

Welke verzekeringen zijn interessant voor je kindje?

Wanneer er kinderen komen, kunnen de onderstaande verzekeringen nuttig zijn.

Familiale verzekering

Een familiale verzekering is sowieso aangeraden en zeker wanneer er kinderen in huis komen. De verzekering dekt schade die jij of iemand van je gezin aan derden toebrengt. Denk maar aan een gebroken raam door een voetbal of lichamelijke schade die je kind aan iemand anders toebrengt.

Ongevallenverzekering

Indien je nog niet beschikt over een ongevallenverzekering, is het aangeraden om er één af te sluiten. De ongevallenverzekering voorziet financiële bescherming wanneer er iemand van het gezin slachtoffer is van een ongeval. Indien je al reeds een ongevallenverzekering hebt, dien je jouw verzekeraar op de hoogte te stellen van de geboorte van je kind zodat die mee in de verzekering kan opgenomen worden.