Huurdersaansprakelijkheid

Op zoek naar een goede en betaalbare huurdersaansprakelijkheidsverzekering? Vergelijk snel en eenvoudig je huurdersaansprakelijkheid via Verzekeringen.be

  • Vergelijk bij de grootste aanbieder
  • Bespaar op je brandverzekering
  • Vergelijk vrijblijvend in 5 minuten

Geen omweg.

Sluit simpel en veilig je verzekering online af.

Go Big or Go Home

Het beste van het beste.

Vergelijk de belangrijkste dekkingen.

ICON Landingspagina Go Big Or Go Home Blauw Kopie 4

In mensentaal uitgelegd.

Vergelijk snel en eenvoudig alle info die je nodig hebt.

Vergelijk je huurdersaansprakelijkheid

Bij welke verzekeraars kan ik mijn huurdersaansprakelijkheid vergelijken?

  • Directe verzekeraars: Belfius Direct Verzekeringen
  • Via de onafhankelijke verzekeringsmakelaars bij: Allianz, Sure

Wat dekt mijn huurdersaansprakelijkheid?

Huurdersaansprakelijkheid dekt de schade die je als huurder kunt veroorzaken aan de gehuurde woning of appartement. Deze verzekering biedt bescherming tegen kosten die kunnen voortvloeien uit schade aan het gehuurde pand, zoals schade aan de vloer, muren, ramen, deuren, sanitair, enzovoort.

Typische dekkingen van een huurdersaansprakelijkheidsverzekering zijn onder andere:

  • Aansprakelijkheid aan derden: In een huurappartement of –woning, kan het zijn dat schade bij jou, ook schade aan de buren toebrengt. Denk bijvoorbeeld aan een appartement, waarbij een lek bij jou doorsijpelt naar de onderbuur. Of een brand waar de vlammen overslaan. Als huurder moet je altijd je aansprakelijkheid naar anderen dekken.
  • Schade aan het gehuurde pand: Dit omvat onopzettelijke schade aan de structuur, muren, vloeren, ramen, sanitair, enzovoort.
  • Aansprakelijkheid voor brand: Als huurder kun je aansprakelijk worden gesteld voor brand die ontstaat door je nalatigheid, zoals het onjuist gebruik van apparatuur, open vuur of kaarsen.
  • Waterschade: Dit omvat schade door waterlekken, overstromingen, of andere watergerelateerde incidenten die worden veroorzaakt door jouw handelen.
  • Glasbreuk: Deze dekking vergoedt de kosten van het vervangen van gebroken ramen of glazen deuren in het gehuurde pand.

Het is belangrijk om de specifieke voorwaarden en dekkingen van je huurdersaansprakelijkheidsverzekering te controleren, aangezien de precieze dekking kan variëren afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij. Je brandverzekering huurder vergelijken is dan ook een must.

Is een inboedelverzekering verplicht als je al een huurdersverzekering hebt?

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel sterk aangeraden voor huurders. De huurdersaansprakelijkheidsverzekering dekt meestal alleen de schade aan derden, maar niet de schade aan je persoonlijke eigendommen of inboedel.

Een inboedelverzekering biedt bescherming voor je bezittingen en persoonlijke eigendommen tegen risico’s zoals diefstal, brand, waterschade en andere onvoorziene gebeurtenissen. Denk aan zaken zoals onder andere je meubels, elektronica, kleding, sieraden, apparaten en andere waardevolle items die je in de gehuurde woning hebt.

Als er bijvoorbeeld een brand uitbreekt en je persoonlijke eigendommen worden beschadigd of vernietigd, kan een inboedelverzekering de kosten dekken om deze items te vervangen of te herstellen. Het kan ook bescherming bieden tegen eventuele financiële verliezen als gevolg van diefstal of schade aan je bezittingen.

Wat is afstand van verhaal in je huurdersaansprakelijkheidsverzekering?

In je huurdersaansprakelijkheidsverzekering zit vaak een clausule “Afstand van verhaal”. Maar wat betekent dat juist?

Afstand van verhaal tegenover de huurder betekent dat de verhuurder geen vergoeding van de huurder eist in geval van schade. De verhuurder ziet af van het recht om de huurder persoonlijk verantwoordelijk te stellen voor kosten in geval van brand- of waterschade. In ruil hiervoor kan de verhuurder een deel van de premie van de brandverzekering in je huurprijs verwerken.

Je bent als huurder nog wel steeds verplicht om een brandverzekering, de huurdersaansprakelijkheidsverzekering, af te sluiten. Afstand van verhaal dekt namelijk geen schade aan het eigendom van de huurder zelf of aan de eigendommen van de buren in geval van een brand die zich verspreidt. Daarom blijft het noodzakelijk om als huurder een eigen brandverzekering te hebben om de huurdersaansprakelijkheid te dekken. Een brandverzekering blijft dus verplicht, zelfs wanneer afstand van verhaal van toepassing is.

Nu je huurdersaansprakelijkheidsverzekering berekenen

Bereken nu online je huurdersaansprakelijkheidsverzekering via Verzekeringen.be. Je kunt snel en eenvoudig online je huurdersverzekering berekenen door het bovenstaande formulier in te vullen. Vind de beste premie en sluit snel online af.