Op welke leeftijd kan je een uitvaartverzekering afsluiten?

We spreken bij het afsluiten van een uitvaartverzekering vaak over een minimum- en maximumleeftijd. Het is namelijk zo dat onder andere de levensverwachting bepaalt tot welke leeftijd het mogelijk is jou te verzekeren.

Bereken online je uitvaartverzekering

Vanaf welke leeftijd kan ik een uitvaartverzekering afsluiten?

Je kan bij de meeste verzekeraars pas vanaf je 18 jaar een uitvaartverzekering afsluiten. Het is wel mogelijk om al mee in de uitvaartverzekering van je ouders verzekerd te zijn. Je kan dan vanaf dat je meerderjarig bent, kiezen om zelf een uitvaartverzekering te nemen.

Let op: kinderen zijn vaak niet automatisch mee verzekerd in de uitvaartpolis (verschillend per uitvaartverzekeraar).

Tot welke leeftijd kan ik een uitvaartverzekering afsluiten?

Als je overweegt een uitvaartverzekering af te sluiten, dien je best rekening te houden met de maximumleeftijd die de verzekeraar hanteert. De maximumleeftijd is de hoogste leeftijd waarop je nog een uitvaartverzekering kunt afsluiten. Meestal ligt de maximumleeftijd tussen 69 en 75 jaar. Aangezien de maximumleeftijd verschillend is per uitvaartverzekeraar, kan je hiervoor best contact opnemen met de verzekeraar zelf.

Wanneer kan ik het best een uitvaartverzekering afsluiten?

Je kan eigenlijk altijd een uitvaartverzekering afsluiten, maar je dient wel rekening te houden met de verschillende minimum- en maximumleeftijden per uitvaartverzekeraar.

Bereken online je uitvaartverzekering