Voor welke merken kan je motorverzekering berekenen en vergelijken?

Ben je al jarenlang trouwe Harley-Davidson fan? Of is een motor van Honda meer je stijl? Wat je favoriete motormerk ook is, je kan bij ons de prijzen voor je motorverzekering berekenen.

Prijs motorverzekering vergelijken

Voor welke motormerken kan ik een verzekering berekenen?

Bedenk het maar zo zot als je wil, je kan voor je favoriete motormerk gemakkelijk en online de premie van je motorverzekering bereken. Van de populaire Kawasaki motors naar minder bekende merken, onze vergelijkingstool geeft je heel wat mogelijkheden. Je kan onder andere de volgende motormerken vergelijken. Vind je het merk van je motor toch niet terug in onze vergelijking? Laat het ons zeker weten.

Wat is een motorverzekering?

Je kan je BA motorverzekering vergelijken met een BA autoverzekering. De verzekering vergoedt schade die je veroorzaakt aan anderen, zowel materiële schade aan een voertuig of een eigendom, als lichamelijke schade.

Let op: de BA motorverzekering komt niet tussen bij lichamelijk schade die je zelf op loopt. Materiële schade aan je eigen motor wordt niet gedekt door de BA verzekering. De lichamelijke schade wordt wel vergoed door een bestuurdersverzekering.

Welke motorverzekering afsluiten?

Wil je net iets meer bescherming dan het wettelijk minimum, dan kan je aanvullende waarborgen afsluiten bovenop je BA motorverzekering. Die aanvullende waarborgen komen vaak in pakketvorm voor onder de naam omniumverzekering.

Mini Omnium

De mini omnium bestaat uit de dekkingen van de verplichte BA motorverzekering en in de meeste gevallen de dekking brand en diefstal. Sommige verzekeraars verruimen deze waarborg met glasbreuk (koplampen, achterlichten en achteruitkijkspiegels), schade veroorzaakt door natuurkrachten en schade door aanrijding met een dier. Ook de toebehoren van je motorfiets zoals je koffer, windscherm en dergelijke zijn in principe meeverzekerd.

Full Omnium

De full omnium bevat dezelfde dekkingen als de mini omnium, maar komt ook tussen wanneer je zelf per ongeluk je motor en toebehoren beschadigt. Je bent bijvoorbeeld iets te enthousiast en je struikelt, per ongeluk je motor tegen de grond duwend. Of je had een bocht net verkeerd ingeschat en veroorzaakt schade aan je motorfiets, zonder dat er andere bij betrokken waren. Het kan de beste overkomen. Sommige verzekeraars vergoeden niet alleen je motor, maar ook je uitrusting, zoals je helm, jas, laarzen, handschoenen en broek.
Tip: informeer ook altijd even bij je verzekeringsmakelaar naar de voordelen van het combineren van de auto- en motorverzekering. Je krijgt vaak een mooie korting wanneer je tegelijk een auto– en motorverzekering afsluit bij dezelfde verzekeringsmaatschappij.

Hoe bereken ik mijn motorverzekering?

Je kan de motorverzekering voor je favoriete motormerk in enkele stappen berekenen. Dat proces hebben wij zo simpel mogelijk gemaakt voor jou. Wie heeft er tegenwoordig nog tijd om een halve dag lang met je verzekering bezig te zijn? Verleden tijd. In drie stappen bereken en vergelijk je de prijs voor een verzekering voor je motormerk.

Het voertuig. De motor zelf is natuurlijk één van de belangrijkste factoren die de premie van je motorverzekering bepalen. Hier duid je onder andere het motormerk aan, welk type brandstof je motor gebruik en wat het bouwjaar van je motor is.

De bestuurder. De bestuurder van de motor speelt ook een grote rol. Jij hebt de touwtjes in handen. We vragen je in deze stap naar je rijbewijs, hoelang je al verzekerd bent en naar je schadeverleden.

Gegevens. Als laatste moeten we weten waar de polis naar verzonden mag worden. Veel moeite is het niet om een vergelijking te maken bij ons, maar toch te veel om het voor niets te doen. In deze stap vragen we wat persoonlijke gegevens om de offerte van je motorverzekering volledig correct te kunnen opmaken.

Dat was het! In nog geen vijf minuten kan je bij verschillende verzekeraars je motorverzekering vergelijken. Zo vind je altijd een motorverzekering op maat.

Welke is de beste motorverzekering?

Daar stel je nu een vraag. De beste motorverzekering, kan jij alleen voor jezelf beslissen. Elke motorbestuurder is anders en iedereen verdient een verzekering op maat.

Wij kunnen de keuze wel wat makkelijker maken. Door snel wat gegevens in te vullen, kan je een online vergelijking maken van de premies, maar ook van de dekkingen (zoals dekking brand, dekking eigen schade, lichamelijke vergoeding bij ongeval in fout…). Zo heb je op een eenvoudige en snelle manier alle info die je nodig hebt om de beste keuze te maken.

Hoeveel kost een motorverzekering?

Hoeveel een motoverzekering kost, hangt af van de opties die je wilt, je profiel als bestuurder en natuurlijk de motor.

Heb je al eens nagedacht over wat je precies wilt in je motorverzekering? Uitgebreide dekkingen, of liever een goedkope premie? Wanneer je weet welke de beste motorverzekering voor jou is, kun je heel eenvoudig de beste prijs bij de belangrijkste motorverzekeraars vergelijken. Via onderstaande knop krijg je in geen tijd de beste prijzen van verschillende verzekeraars.

Prijs motorverzekeringen vergelijken