Wat is een onderhoudsboekje?

In een onderhoudsboekje wordt het onderhoud van jouw auto bijgehouden. Het is de garage of de dealer die het onderhoud uitvoert en het boekje voor jou invult. Die vermeldt bij elke onderhoudsbeurt wanneer de beurt is uitgevoerd, bij welke kilometerstand en welke autodelen er precies zijn behandeld.

Autoverzekering berekenen

Waar vind ik het onderhoudsboekje?

Je vindt bij de meeste auto’s het onderhoudsboekje in je dashboardkastje. Tegenwoordig kan je het boekje ook terugvinden op de website van de autofabrikant.

Waarom een onderhoudsboekje bijhouden?

Het is niet alleen handig om een overzicht te hebben van de onderhoudsbeurten, maar het boekje toont ook aan dat jouw auto goed is onderhouden. Dat komt zeker van pas indien je van plan bent om jouw auto te verkopen. Zo kan je bewijzen dat de auto in goede staat is.

Wat moet ik doen als mijn onderhoudsboekje kwijt is?

Je kan aan de garage of de dealer vragen naar het onderhoud dat zij hebben gedaan voor jouw auto. Ze beschikken namelijk over database waarin elk onderhoud vermeld staat. Laat hen het onderhoud in jouw nieuw onderhoudsboekje invullen met de correcte datum, de juiste kilometerstand en de behandelde auto-onderdelen. Bij de meeste officiële dealers kan je tegenwoordig online je volledige historiek meteen raadplegen en zelf de voorgestelde toekomstige onderhoudsbeurten.