Ondernemen

Als bedrijfsleider of zelfstandige loop je specifieke risico’s. Je wilt kunnen ondernemen in alle veiligheid, zonder je harde werk te verliezen door onvoorziene omstandigheden. Verschillende verzekeringen kunnen je die veiligheid geven.

Welke verzekeringen kan ik afsluiten als ondernemer?

Of je nu een fysieke winkel hebt of volledige digitaal te werk gaat, je wilt je beroepsactiviteiten kunnen voorzetten en waarborgen.

Cyberverzekering voor ondernemers

Een cyberverzekering dekt je voor de riscio’s van cybercriminaliteit zoals hacking, afpersing en andere. Experts staan je bij met hulp rond communicatie tijdens crisismoment en gespecialiseerde security zorgt ervoor dat je software zo veilig mogelijk is. Van zodra je bedrijf activiteiten online doet, is een cyberverzekering een echte must in onze moderne samenleving.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Wordt je bedrijf aansprakelijk gesteld voor schade? Dan kan je zeker hulp gebruiken. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt verdedigingskosten en geeft je juridische en PR hulp. Per sector loop je natuurlijk specifieke risico’s  en kan je dus ook een specifieke verzekering afsluiten.

Verzekering gewaarborgd inkomen

Als zelfstandige is het sociale vangnet waarop je kan rekenen heel wat minder toereikend. Je eigen vangnet samen stellen, is dan ook essentieel. Dat kan je onder andere doen door een verzekering gewaarborgd inkomen af te sluiten. Deze verzekering zorgt ervoor dat je nog steeds op een inkomen kan rekenen als je langere tijd niet kan werken door ongeval of ziekte.

Brandverzekering bedrijf

Je kan je bedrijfsgebouw beschermen door een brandverzekering bedrijf af te sluiten. Zo weet je zeker dat je kantoorlocatie veilig is en zonder zware verliezen kan hersteld worden. Deze verzekering dekt vele van de traditionele risico’s van een brandverzekering, maar je kan op maat een verzekering samenstellen die voor jou bedrijf werkt.

Verzekering milieuaansprakelijkheid

Het beschermen van het milieu krijgt steeds meer aandacht, waardoor de regels strenger worden. Sluit daarom een milieuaansprakelijkheidsverzekering af. Een verzekering milieuaansprakelijkheid dekt je tegen de gevolgen van milieuvervuiling veroorzaakt door je bedrijf e/of beroepsactiviteiten. Vaak zijn deze kosten niet of ontoereikend gedekt in brandverzekering of aansprakelijkheidsverzekering.

Burgerlijke aansprakelijkheid uitbating

Als er mensen in of door jouw zaak schade lijden, kan jij of je werknemer daarvoor aansprakelijk worden gesteld. Een ba uitbating verzekering vergoedt kosten aan anderen die schade lijden in of door jouw zaak. Zowel jij als je personeelsleden zijn gedekt.

Zakenreis verzekering

Reisverzekeraars maken een verschil tussen privé- of zakenreizen. Laat dus je zakenreis verzekeren als je gedekt wilt zijn voor medische kosten of een verlengd verblijf in het buitenland. Gaat een zakenreis niet door, dan helpt deze verzekering ook je kosten te recupereren.

Hospitalisatieverzekering

Je kan een hospitalisatieverzekering voor ondernemers afsluiten als je een zelfstandige zaakvoerder bent voor jou en je gezin.

Waarom extra verzekeringen afsluiten als ondernemer?

Je wilt als ondernemer je harde werk niet in het water zien vallen door een onvoorziene omstandigheid. Je bent niet alleen verantwoordelijk voor jezelf en je gezin, maar je werknemers rekenen ook op je. Een verzekering kan je al dat soort zorgen afnemen. Sommige verzekeringen, zoals het pensioensparen, geven je daarboven ook een fiscaal voordeel.

Als zelfstandige loop je heel specifieke risicio’s met verregaande gevolgen. Om je beter te kunnen focussen op de groei van je bedrijf, kan een verzekering die zorgen van je wegnemen.